Tips

Back-up al je configuratie-instellingen

Met CloneApp maak je snelle back-ups van de configuratie-instellingen van meer dan 150 Windows-tools en applicaties - en zet je ze ook snel weer terug.
[download_file]

De zuiverste manier om een krakkemikkige Windows-installatie weer snel en stabiel te maken is een ‘schone installatie’. Het nadeel van zo’n ingrijpende procedure is wel dat je alle configuratie-instellingen van geïnstalleerde programma’s dreigt te verliezen en het kan heel wat tijd vergen om elk van die toepassingen weer de originele instellingen mee te geven. Niet zo met CloneApp: deze tool maakt van meer dan 150 bekende Windows-tools en externe programma’s een snelle back-up van alle configuratiebestanden en registersleutels en laat je die met hetzelfde gemak weer terugzetten in je nieuwe Windows-installatie.

CloneApp, dat zelfs geen installatie behoeft, is een zeer gebruiksvriendelijke tool. Wanneer je het programma opstart, zie je links een alfabetische opsomming van alle applicaties die het programma ondersteunt en waarvan het dus met nauwelijks meer dan een muisklik een configuratieback-up kan maken. Wij telden er ongeveer 150. Om er maar enkele te noemen: 7-Zip, CCleaner, CDBurnerXP, Dropbox, FileZilla, GIMP, Google Drive, Google Earth, Google Chrome, KeePass, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Office 2010/2013, OpenOffice, Opera, Windows Explorer, Windows Firewall, Windows Media Player, …

cloneapp

Mocht een van de gewenste programma’s in deze lijst ontbreken, dan zijn er nog twee uitwegen mogelijk. Ga eerst even kijken naar de downloadsectie op de site: bijna dagelijks komen daar nog plug-ins voor diverse nieuwe applicaties bij. Deze plug-ins kun je dan met een paar muisklikken in de lijst met ondersteunde programma’s in CloneApp integreren. Of je kiest ervoor om via de knop ‘Custom’ zelf aan te geven wat er precies moet worden geback-upt: je kunt hiervoor de nodige bestanden, mappen, registersleutels en opdrachtregelcommando’s opgeven.

Alle geback-upte programma’s komen dan naar keuze in aparte mappen of gebundeld in een submap van CloneApp terecht. Het is dus de bedoeling dat je die meeneemt naar je nieuwe machine (of vernieuwde installatie) en dat je daar dan via de ‘Restore’-knop aangeeft welke applicaties je wilt terugzetten.

Een absoluut handige tool dus voor wie een migratie of een schone (her)installatie van Windows overweegt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business