Tips

Handigheden voor de netwerkbeheerder

Als netwerkbeheerder weet altijd wat doen. Problemen troubleshooten, het netwerk optimaliseren... EventSentry SysAdmin Tools verlicht het werk.
[download_file]Een (al dan niet zelfverklaarde) netwerkbeheerder heeft altijd wel werk omhanden. Is het niet het troubleshooten van een of ander netwerkprobleem, dan staan er vast nog wel een aantal optimalisatieklussen op de lijst. EventSentry SysAdmin Tools is een handige gereedschapskist specifiek bedoeld om het een per definitie overbelaste netwerkbeheerder net iets makkelijker te maken.

Wie na de installatie van EventSentry SysAdmin Tools een mooie interface verwacht van waaruit hij alle tools kan opstarten en beheren, komt wel bedrogen uit. Het gaat namelijk overwegend om opdrachtregeltools (25-tal) en slechts een paar GUI-applicaties. Die vind je in de installatiemap onder Program Files (x86).

Gezien de meeste netwerkbeheerders zich sowieso het beste thuis voelen op de CLI hoeft dat echter geen probleem te zijn. Het gaat onder meer om de volgende programma’s – de namen verraden in veel gevallen al welke functionaliteit je ongeveer mag verwachten: snmtool, fping, gethhtp, IPMon+, MXQuery, ntpclient, wakeonlan (netwerktools); password assistant, servicesecure (beveiligingstools); checktcp, checkurl, perfquery (monitoring tools); shutdowntimer, isadmin, logofftimer, uptime, servicescheduler (Windows-tools); checksum, dirmon, directorysize, purgetemp en superdel (bestandsbeheertools). Nagenoeg alle opdrachtregeltools laten zich verregaand parametriseren – via /? krijg je een overzicht van de syntax.

Het mag duidelijk zijn: EventSentry SysAdmin Tools zal vooral tot zijn recht komen in handen van ervaren computeraars en netwerkbeheerders. Dat het vooral om opdrachtregeltools gaat, is veeleer een voordeel, gezien je nauwgezet kunt parametriseren en in scripts en geplande taken kunt opnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business