Tips

Maak je pc kindvriendelijker

Wil je meer controle over wat je kind precies op je computer en het internet uitspookt? Kaspersky Safe Kids is de perfecte babysit.
[download_file]Het internet mag dan een rijke bron van informatie en een veelzijdige entertainer zijn, er zijn ook wel hoeken en kanten waar je je kinderen maar liever vandaan houdt. Kaspersky Safe Kids laat je toe zelf te bepalen tot welke sites en content je kinderen toegang krijgen. Maar je kunt ook aangeven hoelang ze met het toestel of met welke apps ze aan de slag mogen.

Voor alle duidelijkheid: de gratis versie van Kaspersky Safe Kids is een afgeslankte variant van Kaspersky Safe Kids Premium (14,95 euro per jaar). Op de website vind je een vergelijkende tabel, maar het komt er vooral op neer dat je met de betaalde versie onder meer ook de locatie van je kinderen (op mobiele apparaten) in de gaten kunt  houden, dat je toezicht hebt op openbare activiteiten op Facebook, dat je gesprekken en sms’en (op Android) kunt controleren en dat je in real time waarschuwingen kunt versturen.

Wij houden het hier echter bij de gratis Windows-versie van Kaspersky Safe Kids; weet wel dat er ook versies bestaan voor Mac OS X, iOS en Android. Nadat je een account hebt gecreëerd kun je als ouder aan de slag met het configuratiescherm van de tool. Hier vul je alvast de profielen van je kinderen in (naam, geboortedatum, eventueel foto) en koppel je die aan een Windows-account (dat je desgevallend ook van hieruit nog kunt creëren).

Meteen erna is de beveiliging al voor de opgenomen accounts actief. Een account van een kind van zeg maar 12 jaar zal bijvoorbeeld geen toegang meer krijgen tot pornografische sites. Natuurlijk wordt deze bescherming uitgevoerd op basis van standaardregels en die kun je als ouder gelukkig wel aanpassen.

Dat gebeurt vanuit de online portaalsite van Kaspersky Safe Kids. Eenmaal je je daar met je ouderlijke account hebt aangemeld, kun je niet alleen een overzichtsrapport van de activiteiten van je kind opvragen (jammer genoeg heb je de Premium-versie nodig als je meer details wilt of als je wilt zien welke – verboden – sites je kind heeft willen bezoeken), het is ook mogelijk eigen regels vast te leggen.  Zo kun je aangeven of je potentieel gevaarlijke websites uit zoekresultaten van (bijvoorbeeld) Google wilt weren en welke websitecategorieën – er zijn er 14 in totaal –  je al dan niet wilt blokkeren of waar je minstens een waarschuwing wilt voor tonen. Het gaat dan om categorieën als Erotische inhoud, Gokken, Online communicatiemedia, Computerspellen, Geweld, enz.

Kaspersky Safe Kids werkt overzichtelijk, steekt goed in elkaar en blijkt wel betrouwbaar te werken. De vraag is alleen of je voldoende zal hebben aan de mogelijkheden die de gratis versie je biedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business