Tips

Bestanden overzetten via FTP

FTP is nog steeds een wijdverspreid protocol om bestanden over een netwerk tussen twee computers uit te wisselen. Core FTP LE is een prima FTP-client.
[download_file]Er bestaan verschillende protocollen waarmee je bestanden over een netwerk (zoals het internet) tussen twee computers kunt uitwisselen. Een van de oudste protocollen is FTP en dat wordt nog steeds wijd gebruikt. Core FTP is een gebruiksvriendelijke, snelle en flexibele FTP-client.

De (standaard) interface Core FTP LE mogen we gerust typisch voor een FTP-client noemen: twee panelen voor respectievelijk je lokale computer en een voor de remote locatie. Onderaan vind je een statusvenster terug dat onder meer de wachtrij met de over te dragen bestanden toont. Met een druk op de knop kun je echter nog verschillende andere indelingen oproepen.

Uiteraard is het mogelijk verschillende connectie-configuraties op te slaan zodat je niet telkens opnieuw de gegevens hoeft in te vullen. Maar ook op andere vlakken legt Core FTP de nodige flexibiliteit aan de dag: er is bijvoorbeeld ondersteuning voor SSL/TLS en SSH/SFTP (absoluut nuttig voor wie de dataoverdracht wat veiliger wil maken), er is een zoekfunctie voor de remote locatie, onderbroken transfer kun je in principe gewoon weer hernemen, er is een controlefunctie voor bandbreedte ingebouwd, enz.

Weet wel dat er ook een commerciële variant bestaat – Core FTP Pro – die uiteraard nog meer opties biedt. Voor een detailvergelijking tussen beide kun je terecht op www.coreftp.com/license.html.

Core FTP LEdownloadsftptransfer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen