Tips

Zo activeer je de blauwlichtfilter in Windows 10

Windows 10 nachtlamp blauwlichtfilter
Met een blauwlichtfilter kan je ervoor zorgen dat het licht dat je computerscherm uitzendt je bioritme minder in de war stuurt. Zo activeer je het.

De blauwlichtfilter is een voorbeeld van een klein aanpassing die grote gevolgen kan hebben: door je scherm een warmere kleur licht te laten uitstralen, worden je ogen minder snel moe als je in het donker naar je scherm kijkt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je hersenen niet in de war raken.Het normale blauwe licht dat smartphones en computers uitschijnen doet je hersenen denken dat het nog altijd dag is, waardoor je moeilijker in slaap geraakt als je nog laat met je elektronica bezig bent. De blauwlichtfilter van Windows 10 gaat dat effect tegen.

Nachtlamp instellen

In Windows 10 heet de blauwlichtfilter officieel ‘Nachtlamp’. Je kan het zowel handmatige in- en uitschakelen als inplannen om op bepaalde tijden aan te springen. Ga naar ‘Instellingen’ en open de map ‘Systeem’, selecteer het submenu ‘Beeldscherm’. Scrol in het venster naar het onderdeel ‘Helderheid & Kleur’. Hier zal je de optie vinden om de ‘Nachtlamp’ meteen in te schakelen. Onder deze knop vind je nog uitgebreidere opties via ‘Instellingen voor nachtlamp’.

Je kan er ook bij via de zoekbalk > nachtlamp.

Finetunen

Open de ‘Instellingen voor nachtlamp’. Hier krijg je de mogelijkheid om aan te geven hoe intens de filter moet zijn, door de schuifbalk onder ‘Kleurtemperatuur’ ’s nachts aan te passen. Verder vind je onderaan de knop waarmee je de blauwlichtfilter op een specifiek tijdstip kan inplannen. Schakel ‘Nachtlamp’ in en geef vervolgens de uren in waartussen de nachtlamp actief moet zijn. Wil je dit automatisch laten gebeuren wanneer de zon ondergaat, dan moet je je locatie delen met Microsoft via ‘Locatie-instellingen’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business