Tips

Deze browserextensies zetten je webpagina’s in Pikachu-taal

Volgende week verschijnt Detective Pikachu in de bioscopen. Naar aanleiding daarvan heeft de Franse afdeling van Warner Bros. een interessante browserextensie gemaakt.

In de wereld van de Pokémon-fans wordt al maanden uitgekeken naar de eerste live-action Pokémon-film, met name Detective Pikachu. Volgende week op 8 mei verschijnt hij eindelijk in de bioscoop en om je daarop voor te bereiden heeft de Franse afdeling van Warner Bros. twee interessante browserextensies ontwikkeld.

In de film ontmoeten we de unieke jongeman Tim die als enige persoon kan communiceren met een Pikachu (met de stem van Ryan Reynolds) die hij plots thuis aantreft. De rest van de wereld hoort echter alleen “pika pika” wanneer de elektrische muis iets zegt. Om jezelf in de leefwereld van iedereen die niet Tim is te plaatsen, kan je nu door middel van een extensie volledige webpagina’s in Pikachu-taal laten vertalen.

Heel nuttig zijn de extensies dus niet, maar ze geven de webpagina’s wel een soort van komische toets. Als je zelf eens wilt weten hoe een webpagina eruitziet als elk – maar dan ook elk – woord vervangen wordt door “pika”, klik dan hier voor de Firefox-extensie of hier voor de Chrome-extensie.

De extensie zal dan bovenaan je browser verschijnen. Geen zorgen, er wordt niet automatisch vertaald. Je kan pagina’s alleen handmatig vertalen door op het icoontje in je browser te klikken en vervolgens op “Traduire cette page en Pika”. De kopfoto van dit artikel laat je alvast zien wat er dan gebeurt met TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business