Tips

Workshop: Google Translate offline gebruiken

We gebruiken Google Translate vaak om stukjes tekst te vertalen tijden het surfen, maar met wat voorbereiding heb je zelfs geen internet nodig.

Wanneer Google Translate op volledige kracht draait, kan je volledige gesprekken voeren met iemand door de app alles te laten vertalen. Je hoeft daar zelfs niet voor te typen, want Translate heeft een ingebouwde gespreksfunctie. Als het internet wegvalt, heb je echter een probleem. Of toch niet?

Stap 1: Google Translate downloaden

De tekstversie van Google Translate blijft beschikbaar zelfs als je internetverbinding dat niet is. Je moet er echter wel op voorhand rekening mee houden dat dit kan gebeuren. Download eerst en vooral de app uit Google Play Store of de Apple App Store, want dit werkt niet via de desktopversie. Voltooi de installatie en open de app.

Geen verbinding? Geen probleem.

Stap 2: talen offline beschikbaar maken

Tik nu linksboven op de drie streepjes en navigeer naar ‘Offline vertaling’. Hier krijg je een lange lijst met talen te zien. Downloaden doe je door op het pijltje achter te taal te tikken. Zo kun je Google Translate offline gebruiken. Een taal is vaak niet meer dan 50MB groot en je zou dit dus zelfs met een mobiele verbinding kunnen doen. Download zeker je moedertaal, Engels en de talen die je verwacht tegen te komen.

Communiceren zonder zorgen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business