VPN

Een VPN is onmisbaar geworden in onze huidige thuiswerkcultuur. Dat bevestigen deze cijfers van NordVPN met een verdriedubbeling sinds 11 maart.

Sinds 11 maart is het VPN-verbruik in België drie keer hoger dan in de periode voordien. Door de thuismaatregelen in verschillende Europese landen is het totaal gebruik van VPN’s met 187,76 procent gestegen. Dat schrijft Data News vandaag op basis van statistieken van de gekende VPN-provider NordVPN.

VPN in België

Zoals vermeld komen de cijfers van NordVPN zelf. In Nederland gaat het om een stijging van 240,67 procent, in Frankrijk is dat 187,71 procent en in Italië gaat het om amper 10,57 procent. Ook opmerkelijk zijn de cijfers uit het Verenigd Koninkrijk; daar is het gebruik van VPN-diensten amper 48,1 procent gestegen. Vermoedelijk omdat de maatregelen daar een stuk later van start zijn gegaan.

Belangrijk is wel om te vermelden dat bovenstaande cijfers alleen een beeld schetsen van NordVPN zelf. Andere providers zoals PureVPN of ExpressVPN staan hier dus volledig buiten. Zoals je ook ziet ligt het cijfer in Nederland een stuk groter, dat kan te maken hebben met het feit dat Nederland een bredere thuiswerkcultuur hebben.

Thuiswerkland België

In de laatste tien dagen heeft België zich tot een huis thuiswerkland ontwikkeld. Een van de opvallende cijfers die NordVPN naar voren draagt is het gebruik van de VPN-dienst. Die zou in België op een gemiddelde van 10 uur liggen. We zouden dus thuis meer werken, als we de cijfers van NordVPN mogen geloven. In diezelfde lijn ligt ook een verschuiving in het gebruik van onze toestellen. Volgens de VPN-dienst gebruiken we nu 96,63 procent meer desktops en laptops en is er zelfs een daling van 16,67 procent in het gebruik van mobiele toestellen. Een logische evolutie aangezien we misschien vroeger en later aan ons werk beginnen/eindigen.

Tips

Toch is dat thuiswerken voor heel wat mensen niet zo voor de hand liggend. Het vraagt meer discipline en gewoontes en je hebt een degelijke werkruimte nodig. Om onze lezers meer op weg te helpen naar een leuke thuiswerkruimte hebben we een lijstje met 7 leuke tips opgesteld.

Gerelateerde artikelen

7 tips voor wie thuis werkt

Iedereen thuiswerk. Dat is onze strategie in de strijd tegen het coronavirus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here