Tips

WhatsApp videobellen op Android en desktop

Whatsapp Videobellen
Vrienden of familie videobellen met WhatsApp? Zo doe je het snel en makkelijk op je Android-smartphone of Windows 10-pc.

Videobellen met WhatsApp kan met je smartphone of je computer. Bellen kan met een individueel contact of met een groep van maximaal 8 personen. Voor de beste ervaring raden we je aan om via wifi te bellen (of via de kabel met je pc), maar je kan ook je mobiele data gebruiken. Reken in dit laatste geval op ongeveer 5 MB per minuut bellen.

Hoe WhatsApp videobellen op een Android smartphone?

We gaan er van uit dat je WhatsApp al gedownload hebt van de Google Play Store. Videobellen via WhatsApp verschilt verder niet van andere apps, zoals FaceTime of Facebook Messenger. Open een gesprek met je contact en druk op de camera in de rechterbovenhoek.

Een alternatieve manier is via het gespreksoverzicht naar het tabblad Oproepen navigeren en daar een videogesprek te starten met een contact of bovenaan te kiezen voor Nieuw groepsgesprek. Tijdens het gesprek kan je de camera uitzetten met dezelfde knop.

WhatsApp video audio gesprekken
Videobellen met je smartphone of laptop? Jij kiest.

Videobellen met je computer

Ook videobellen met je desktop of laptop is eenvoudig, maar opgelet! Er is een verschil tussen WhatsApp Web en de desktopversie van WhatsApp uit de Windows Store. Videobellen kan enkel met deze laatste en enkel met individuele contacten. De functionaliteit komt er binnenkort aan, maar voorlopig is WhatsApp voor Windows dus nog geen waardig alternatief voor bijvoorbeeld Zoom.

Bellen kan met WhatsApp voor desktop. Het typt bovendien sneller dan je smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business