Tips

Sporten met een fitness tracker: hoe werkt het?

Een goede fitness tracker kan je motivatie om te sporten aanzienlijk verhogen. Maar hoe ga je aan de slag met zo’n apparaat?

Onlangs een fitness tracker gekocht om aan je conditie te werken? Goed zo! Nu moet je dat ding ook nog gaan gebruiken natuurlijk. Een fitness tracker is echter niets waard zonder je smartphone. Lukt het niet om je toestellen te koppelen? We leggen het in deze workshop uit. 

Stap 1 / Download de juiste app 

Een fitness tracker installeren begint bij het downloaden van de juiste smartphone-applicatie van waaruit je de tracker zal besturen. Houd in gedachten dat elk merk zijn eigen applicatie heeft. Heb je een Fitbit, dan moet je de applicatie van Fitbit downloaden en bij een tracker van Xiaomi hoort ook de applicatie van dat merk. De meeste applicaties hebben gelukkig wel een versie voor Android en iOS. Er zijn wel wat uitzonderingen. Zo kan je een Apple Watch niet connecteren met een Android-smartphone en ook de Health-app van Huawei vind je niet meer terug in de Play en App Store (tenzij een verouderde versie). Je kan dat oplossen door de app via een apk op je smartphone te installeren, maar je controleert voor aankoop best of je tracker en smartphone wel compatibel zijn.  

Elke tracker heeft zijn eigen begeleidende app.

Stap 2 / Verbind je fitness tracker met je smartphone 

Open nu de begeleidende applicatie om verbinding te leggen tussen je smartphone en fitness tracker. Elke app heeft zijn eigen interface, maar vaak zal je ergens rechtsboven de optie zien om snel een apparaat toe te voegen. Dit kan ook onder je profielpagina of een menu voor gekoppelde apparaten zitten. Druk op Apparaat toevoegen en leg je fitness tracker dichtbij je smartphone. Is de koppeling gelukt, dan zal je smartphone nu verschijnen op het display van je tracker om de koppeling te voltooien. Geef je tracker toestemming tot je locatie om de gps te activeren. Normaal gezien is je apparaat nu klaar voor gebruik.  

Koppel je tracker met je smartphone. (screenshot uit Mi Fit-app).

Stap 3 / Voltooi je profiel 

Nu moet je terug naar de app gaan om je profielinstellingen te voltooien. De applicatie zal je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht vragen. Wees hierover eerlijk om de metingen zo accuraat mogelijk te maken. Binnen de app kan je ook je dagelijkse doelstellingen ingeven. Wil je voor 10.000 stappen per dag gaan, of mag de lat wat hoger/lager? Je kan die doelstellingen altijd nog bijwerken als je voelt dat je erop vooruit bent gegaan. Sla ze op in de app en je fitness tracker past zich meteen aan aan je niveau. Eens dat ingesteld is, ben je helemaal klaar om aan je training te beginnen. Kies het juiste trainingstype (lopen, fietsen, zwemmen …) voor zo goed mogelijke metingen. Al je sessies worden opgeslagen in de applicatie. Zo gaat je vooruitgang niet verloren! 

Bewonder je prestaties. (screenshot Huawei Health-app)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business