TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips.

Advertentie

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Welke kijktips hebben de redacteurs van TechPulse deze maand?

Marijn: Home Sweet Home Alone (Disney+)

Deze kijktip is er eentje voor fans van sadistisch geweld tegenover inbrekers: Max Mercer is de moderne, Britse versie van Macaulay Culkins Kevin McCallister uit de jaren 90. Het guitige jongetje wordt over het hoofd gezien terwijl zijn ouders op vakantie vertrekken naar Japan. Eens aangekomen beseffen ze dat Max toch niet op de andere vlucht zat… Wanneer een crimineel koppel het ouderlijk huis wil binnenbreken is de inventieve stouterik de ultieme bewaker van een kostpaar familie-erfstuk. Een aanrader als de gekende formule jouw ding is. 

Jens: The Billion Dollar Code (Netflix) 

Toen Google Earth in 2005 officieel lanceerde viel onze mond open van bewondering. Een gratis computerprogramma waarmee je in slechts enkele milliseconden naar elke uithoek van de aardbol kan vliegen, dat was werkelijk ongezien. Maar was Google Earth wel zo revolutionair? In het jaar 1995 demonstreerden enkele Duitse computerhobbyisten tijdens een telecombeurs in Kyoto hun project Terravision, een virtuele weergave van de aarde gemaakt uit lucht- en satellietbeelden. Terravision zou echter snel in de anonimiteit verdwijnen, totdat de makers van het programma in 2014 een rechtszaak aanspanden tegen Google wegens patentschending. Hoe dat afgelopen is, zie je in deze Netflix-miniserie.

Sven: Wheel of Time (Amazon Prime Video)

Wheel of Time is een Prime Original die verschijnt op 19 november. De serie is gebaseerd op de fantasy boeken van Robert Jordan (en later Brandon Sanderson). In totaal gaat het om 14 volumes, die verschenen zijn tussen 1990 en 2013. De reeks staat al lange tijd bovenaan mijn to-read lijst, maar aan vier miljoen woorden verspreid over meer dan 12.000 pagina’s begin je niet zomaar. De serie moet de gedetailleerde mythologische wereld vol magie een pak toegankelijker maken. Niet te missen dus, want goed uitgevoerd kan de reeks zomaar eens de populariteit van Lord of the Rings en Game of Thrones benaderen.

Wouter: CODA (Apple TV+) 

Het aanbod op Apple TV+ is niet te vergelijken met Amazon Prime Video of Netflix. Toch zitten er in het kleine aanbod enkele verborgen pareltjes; zo ook de film CODA. CODA staat voor child of deaf adult en gaat over Ruby die als enige in haar familie niet doof is. Zowel haar ouders als haar oudere broer zijn dat wel. Al van toen Ruby kind was moest ze vaak tolk spelen voor haar familie die leven van de visserij. Ruby wordt ouder en ondekt haar zangtalent, haar ouders staan niet zomaar achter die keuze. CODA is een film die je volledig meesleept in het leven van een dove familie. De film is beschikbaar in 4K, Dolby Vision en Atmos.