Tips

CES 2022: hoe volg je live mee vanuit België?

Wil je niets missen van CES 2022? Zo kan je de technologiebeurs online volgen zonder een vliegticket naar Las Vegas te moeten boeken.

Woensdag gaat CES 2022 weer van start. De technologiebeurs in Las Vegas is al sinds de eerste editie in 1967 een vroeg hoogtepunt in het technologiejaar. De grootste bedrijven tekenen steevast present om hun nieuwste technologieën voor te stellen. Door de coronapandemie hebben massabeurzen zoals CES wel wat van hun grandeur verloren en ook dit jaar is dat niet anders. Onder andere Google, Meta en Microsoft zegden hun (fysieke) deelname al af. In pandemietijden verkiezen veel bedrijven om een eigen (online) evenement te houden. De organisatoren zagen zich door die afzeggingen genoodzaakt CES 2022 met een dag in te korten, maar toch zal de beurs zeker geen lauw afkooksel zijn.

Dat de beurs minder grootschalig is dan vroeger heeft zelfs zijn voordelen. Sinds vorig jaar is CES een hybride evenement, wat betekent dat je de beurs ook virtueel kan volgen. Je hoeft dus zeker geen reisje naar Las Vegas te boeken om alles vanop de eerste rij te kunnen volgen (al houden we je ook niet tegen dat te doen). Zo volg je CES 2022 live mee vanuit je luie zetel.

CES 2022: hoe volg je het evenement online?

Registeren voor CES 2022

Er zijn natuurlijk wel enkele veiligheidsprocedures van kracht. Dat komt omdat de beurs in de eerste plaats bestemd is voor mensen actief in of verbonden aan de globale technologiesector. Zo zal iedereen die CES 2022 wil bijwonen, zowel fysiek als virtueel, zich moeten registreren via de officiële website. Via de knop ‘Register’ rechtsboven kan je een account aanmaken. In het begin van het registratieproces zal je moeten aangeven dat je virtueel wenst deel te nemen. Het online evenement is volledig gratis en open voor een groter publiek, al zal je wel persoonlijke gegevens zoals naam, mailadres, beroep en een foto moeten delen met de organisatie. Doorloop het registratieproces en je virtuele deelnemersbadge wordt toegevoegd aan je account.

ces 2022 registeren
Registratie is vereist.

Stel je agenda samen

Als je geregistreerd bent, kan je uitkiezen welke sessies je wil bijwonen. De eerste keynotes zijn vanaf vanavond al te bekijken. Let op: het schema op de website is in de lokale tijd opgesteld. Het tijdsverschil met Las Vegas bedraagt ongeveer 9 uur; het zullen dus korte nachten worden als je alles live wil bijwonen. Ook zijn niet alle sessies online te bekijken. Dit onderscheid wordt gemaakt met het livestream-icoon.

ces 2022 agenda
De agenda toont welke sessies je online kan meevolgen.

Vind je het maar niets dat je jezelf moet registreren voor CES 2022? Voor sommige sessies zal dat niet eens moeten. Technologiebedrijven streamen hun persconferenties tegenwoordig ook vaak via YouTube zodat iedereen kan meedelen in de pret. Voor de persconferentie van LG morgen is dat bijvoorbeeld het geval. We raden dus zeker aan om voor je jezelf registreert de agenda te raadplegen en te kijken of je de keynote van je favoriete bedrijf niet gewoon via hun YouTube-kanaal kan bekijken. Stel voor jezelf een herinnering in zodat je de persconferentie zeker niet mist.

livestream lg
Sommige keynotes zal je ook via YouTube kunnen bekijken.

Bezoek de virtuele showroom

Er is natuurlijk wel een extraatje verbonden aan jezelf online te registeren. Van 5 tot 7 januari opent de showroom in Las Vegas haar deuren voor het grote publiek. Om de fysieke ervaring zo goed mogelijk na te bootsen, zal wie zich registreert ook de mogelijkheid hebben om een virtueel rondje te wandelen op de beurs en de standen van de deelnemende bedrijven te bezoeken.

Wil je niets missen van CES 2022? In onze CES 2022-overzichtspagina vind je alle nieuwtjes en aankondigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business