Tips

Makkelijk Windows Defender Antivirus uitschakelen doe je zo

Microsoft Windows Defender Antivirus
Windows Defender Antivirus beschermt je pc tegen virussen, malware, spyware, ransomware en veel meer, maar hoe schakel je het programma uit?

Windows Defender Antivirus (ook wel Microsoft Defender Antivirus genoemd) is een van de beste antivirusprogramma’s op de markt en helpt je daarnaast nog een hoop andere infecties vermijden. Toch kan het al eens gebeuren dat Windows Defender voor problemen zorgt, bijvoorbeeld door conflicten met andere programma’s of specifieke bestanden. Ben je echter volledig zeker dat wat je doet veilig is, dan schakel je zo Windows Defender Antivirus uit (of terug in). 

De makkelijkste manier om Windows Defender Antivirus uit te schakelen

  1. Open het startmenu
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Bijwerken en beveiliging
  4. Open het tabblad Windows-beveiliging
  5. Klik op Windows-beveiliging openen
  6. Klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging
  7. Klik op Instellingen beheren
  8. Schakel Realtime-beveiliging uit

Dit zou voldoende moeten zijn om zonder problemen verder te kunnen. Vergeet zeker niet om het programma meteen weer in te schakelen als je klaar bent, zeker als je geen extra beveiligingstools gebruikt. 

virus- en bedreigingsbeveiliging

Extra: Microsoft Defender Firewall uitschakelen

Merk je toch nog weerstand, dan kan je opteren om ook Microsoft Defender Firewall uit te schakelen. Dat doe je door bij stap zes voor Firewall- en netwerkbeveiliging te kiezen en het actieve netwerk te openen. Daar kan je makkelijk de firewall uitschakelen. Opnieuw is voorzichtigheid aan te raden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business