Microsoft Windows Defender Antivirus

Windows Defender Antivirus beschermt je pc tegen virussen, malware, spyware, ransomware en veel meer, maar hoe schakel je het programma uit?

Advertentie

Windows Defender Antivirus (ook wel Microsoft Defender Antivirus genoemd) is een van de beste antivirusprogramma’s op de markt en helpt je daarnaast nog een hoop andere infecties vermijden. Toch kan het al eens gebeuren dat Windows Defender voor problemen zorgt, bijvoorbeeld door conflicten met andere programma’s of specifieke bestanden. Ben je echter volledig zeker dat wat je doet veilig is, dan schakel je zo Windows Defender Antivirus uit (of terug in). 

De makkelijkste manier om Windows Defender Antivirus uit te schakelen

  1. Open het startmenu
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Bijwerken en beveiliging
  4. Open het tabblad Windows-beveiliging
  5. Klik op Windows-beveiliging openen
  6. Klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging
  7. Klik op Instellingen beheren
  8. Schakel Realtime-beveiliging uit

Dit zou voldoende moeten zijn om zonder problemen verder te kunnen. Vergeet zeker niet om het programma meteen weer in te schakelen als je klaar bent, zeker als je geen extra beveiligingstools gebruikt. 

virus- en bedreigingsbeveiliging

Extra: Microsoft Defender Firewall uitschakelen

Merk je toch nog weerstand, dan kan je opteren om ook Microsoft Defender Firewall uit te schakelen. Dat doe je door bij stap zes voor Firewall- en netwerkbeveiliging te kiezen en het actieve netwerk te openen. Daar kan je makkelijk de firewall uitschakelen. Opnieuw is voorzichtigheid aan te raden.


Gerelateerde artikelen

Windows Defender de betere anti-virus voor Windows 10, blijkt uit AV-Test

De meest recente tests van AV-Test tonen Windows Defender als de betere antivirus voor je pc. De app scoort hoger dan bekende pakketten.

Windows Defender helemaal vernieuwd voor Windows, macOS, Android & iOS

Er is een nieuwe Windows Defender op komst. Niet alleen voor Windows 11, maar ook voor macOS, Android en iOS. De versie zal gratis zijn.

9 beste antivirus-pakketten die je geld waard zijn in 2022

Is het de moeite om te betalen voor je antivirussoftware? En welke betaalde antivirus moet je dan kiezen? We zetten er 9 op een rijtje.

Heeft je Mac een antivirus nodig?

Je hebt vast al eens gehoord dat Macs virusvrij zijn en dat je dus geen antivirussoftware hoeft te installeren. Dat is helaas een broodje-aap-verhaal.

De 9 beste laptops voor studenten in 2021

Wat zijn de beste laptops voor studenten? 2021 heeft alvast gezorgd voor een hoop nieuwe antwoorden op die vraag, want prestaties en gebruiksgemak zijn belangrijker dan ooit.