Tips

Streaming kijktips van de redactie: maart 2022

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Wat kijkt de redactie van TechPulse deze maand?

Wouter: Severance (Apple TV+) 

Stel je voor dat je leeft in functie van je job. Erger nog, je werkgever bepaalt hoe jij leeft. Dat is Severance of afsplitsing/splitsing. In deze serie zien we Adam Scott (Mark), Christopher Walken (Burt) en John Turturro (Irving) als werknemer voor de firma Lumon Industries werken. Een enorm bedrijf waarbij Mark een team leidt van medewerkers die na een stevige operatie “gesplitst” zijn. Wat ze doen is een mysterie maar één ding is zeker: wie ze zijn en wat ze doen blijft binnen de muren van Lumon Industries en ook daarbuiten weten de medewerkers zelf niet hoe het er binnen aan toe gaat. Hun brein en herinneringen zijn in twee stukken opgedeeld. Werk en privé zijn dus gescheiden maar dat is niet per se positief. De serie is van begin tot einde meeslepend en heel spannend, een echte aanrader. 

Jens: The Batman (HBO Max) 

Na de teleurstellingen van Batman vs Superman en Justice League hadden we dringend nood aan nog eens een goede Batman-film, en met The Batman worden we op onze wenken bediend. De duistere sfeer doet je nostalgisch terugdenken aan de hoogdagen van The Dark Knight-trilogie, maar The Batman is daar zeker geen kopie van. Deze keer moet Batman meer beroep doen op zijn hersenen dan zijn vuisten om een mysterieuze seriemoordenaar die het gemunt heeft op de corrupte aristocratie van Gotham City te ontmaskeren. Maar geen nood, op de gepaste momenten krijgt de criminele onderwereld nog eens een ouderwets pak slaag van Batman. The Batman is nu nog exclusief te bewonderen in de filmzalen, waar hij naar mijn mening ook het best tot zijn recht komt, maar zal vanaf april zijn weg zoeken naar de streamingplatformen. Eerst naar HBO Max (sinds maart beschikbaar in Nederland), maar hopelijk zijn de grote streamingplatformen bereid om in hun geldbuidel te tasten voor deze topper.  

Arend: The Green Knight (Amazon Prime) 

In The Green Knight volg je Gawain, een van de ridders van de ronde tafel van koning Arthur, in zijn zoektocht naar de mysterieuze groene ridder om hem te confronteren. Tijdens zijn queeste gaat de ridder over berg en dal en zal hij uiteindelijk ook zichzelf in de ogen moeten kijken. De film is gebaseerd op een middeleeuws gedicht dat door regisseur David Lowery minstens even poëtisch in beeld wordt gebracht. Dit charismatische sprookje zorgt ervoor dat de spannende avonturen van Gawein nog lang blijven nazinderen. 

Marijn: The Adam Project (Netflix) 

Ryan Reynolds kruipt in de rol van gevechtspiloot Adam Reed, die in het jaar 2050 een ‘time jet’ steelt om er mee terug te vliegen naar het jaar 2018, op zoek naar zijn vrouw Laura. Die zou in dat jaar om het leven gekomen zijn in een vliegtuigcrash, maar dat wil Adam liefst zelf bevestigd zien. Natuurlijk gaat dat niet volgens plan. Hij crasht in 2022 en ontmoet er de 12-jarige versie van zichzelf, die hij onder zijn vleugels neemt. Dit is een boeiende prent voor fans van het dystopische genre die ook nog wat hebben met gevechtsvliegtuigen en/of tijdreizen. En oja, uiteraard doorspekt Reynolds zijn scènes met een welgekomen vleugje Deadpool-humor. 

Sven: Euphoria (Streamz)

De hoeveelheid series die jaarlijks verschijnt en geclassificeerd kan worden als ‘teen drama’ zijn makkelijk op twee handen te tellen. Euphoria onderscheidt zich echter van de rest op bijna alle vlakken en vormt de ongezien complexe levens van een aantal studenten om tot een impactvolle reeks die ondertussen aan zijn tweede seizoen bezig is. Alle gebruikelijke thema’s van seks tot drugs en alcohol komen aan bod en worden geïllustreerd door prachtige cinematografie, uitermate sterke dialoog en nog indrukwekkendere monologen die je aandacht op het scherm gevestigd houden. De cast is bovendien niet de minste, met namen zoals Zendaya (Spiderman), Colman Domingo (Fear The Walking Dead) en opkomend talent zoals Hunter Schafer en Angus Cloud. Een absolute aanrader en het een reeks die steeds beter lijkt te worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business