Tips

Uitgekeken op Netflix? Zo zeg je je abonnement op

netflix abonnement stopzetten
Beeld via Canva
Heb je je lijstje uitgekeken en vind je geen goede films en series meer? Of vind je Netflix te duur nu je geen account meer kan delen? Dan is het tijd om je Netflix-abonnement stop te zetten.

Iedereen kent het gevoel wel: je hebt net de laatste aflevering van die ene geweldige serie uitgekeken. Om niet in een zwart gat land te belanden scrol je eens door de Netflix-bibliotheek, op zoek naar een nieuwe serie om te bekijken. Maar je stoot maar niet op een titel die je weet te interesseren. Of had je eigenlijk alleen maar een Netflix-account omdat je het deelde met vrienden? Hoe dan ook, je wil dat Netflix-abonnement stopzetten en je account verwijderen. Hier lees je hoe dat kan.

Vaarwel Netflix: zo zeg je je abonnement op

  1. Profiel verwijderen
  2. Abonnement opzeggen

Profiel verwijderen

Let goed op: als een abonnement wordt opgezegd, dan is dat voor iedereen die het account deelt. Om vervelende discussies te vermijden, is het misschien beter om enkel je eigen profiel te verwijderen. Dat doe je via de volgende stappen:

  • Meld jezelf aan
  • Klik op je profiel
  • Klik op ‘Profielen beheren’ en selecteer je profielfoto
  • Selecteer ‘Profiel verwijderen’ onderaan je gegevens

Tip: indien jij het hoofdaccount bent, zorg er dan wel eerst voor dat het abonnement op een ander mailadres en kredietkaart wordt gezet. Anders blijf je het abonnement gewoon doorbetalen. Je kan ook eerst het abonnement annuleren.

netflix profiel verwijderen

Abonnement opzeggen

Is er niemand die het abonnement van je wil overnemen, dan kan je het wel volledig opzeggen:

  • Klik op je profiel en selecteer ‘Account’
  • Kies ‘Lidmaatschap opzeggen’

Je kan dit ook vanop je smartphone doen. Daarvoor klik je, eenmaal je aangemeld bent in de Netflix-app, rechtsboven op je profielfoto. Daar klik je door naar ‘Account’. In het scherm dat je daarna te zien krijgt kan je klikken op ‘Lidmaatschap opzeggen’.

Door op ‘Lidmaatschap opzeggen’ te duwen zet je het Netflix-abonnement stop.

Op zoek naar iets nieuws om te kijken? De streamingwereld is heel wat groter dan Netflix alleen. Zo loont het misschien om eens een kijkje te nemen bij Disney Plus of Amazon Prime.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business