Tips

Streaming kijktips van de redactie: mei 2022

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Lost Luggage op VRT NU (Wouter)

22 maart 2016, verschillende terroristen die gelieerd zijn aan IS laten op verschillende plaatsen in Brussel bommen afgaan, zo ook in de vertrekhal op de luchthaven van Zaventem. Lost Luggage beschrijft hoe een politieagente 10 dagen na de bomaanslagen de verloren bagage moet terugbrengen naar de nabestaanden. De serie beschrijft op een “bitterzoete” manier de gebeurtenissen en de manier waarop mensen er achteraf mee omgaan. Lost Luggage staat integraal op VRT NU tot en met eind april 2023.  

Lost luggage | Officiële trailer 

Midnight Mass op Netflix (Arend)

In Midnight Mass land je op de kusten van Crockett Island, een geïsoleerd eilandje waar de tijd helaas wat stil is blijven staan. De komst van een nieuwe priester brengt ook een boel vreemde mirakels met zich mee, al zijn deze steeds tegen een onverwachte prijs en is niets meer wat het lijkt. De reeks is een geesteskind van Mike Flanagan die horrorfans ook wel kennen van een andere topreeks op Netflix, The Haunting of Hill House. Midnight Mass weet als geen ander de combinatie van de grijze, bedrukte sfeer van het eiland, de religieuze geheimzinnigheid en een vleugje filosofie rond leven en dood samen te brengen en is daarmee perfect voor iedereen die zin heeft in een avondje mysterie en huiveren.  

Wu-Tang: An American Saga op Disney+ (Marijn)

Wu-Tang: An American Saga geeft fans een ongeziene inkijk in de leefwereld van de legendarische rappers die begin jaren 90 furore maakten. Frontman en producer RZA zat mee in de regiestoel, en hoewel de serie doorspekt wordt met sensatie en fictieve gebeurtenissen, is die wel bijzonder entertainend. Als kijker volg je van kortbij het conflict tussen RZA en zijn oudere broer Divine, die denkt dat de drugswereld en niet de muziek hun familie een beter leven kan geven. Wu-Tang: An American Story ging in 2019 in première op Hulu en het eerste seizoen is vanaf 25 mei ook op Disney+ te zien. 

Obi-Wan Kenobi op Disney+ (Jens)

Altijd een beetje riskant om een serie die nog niet is uitgekomen als kijktip te nomineren, maar deze maand is er voor mij geen andere keuze dan Obi-Wan Kenobi. Oké, Disney is Star Wars stilaan flink aan het uitmelken, maar deze spin-off kan een belangrijke troef uitspelen: nostalgie. Als er één Star Wars-personage zijn eigen spin-off verdiende, dan was het wel Obi-Wan en dat Ewan McGregor na bijna twintig jaar de lightsaber weer opneemt, maakt het alleen maar beter. Kenobi zal zich afspelen tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Een stilaan grijzer wordende Obi-Wan is na de hartverscheurende confrontatie met zijn leerling Anakin Skywalker gevlucht naar de planeet Tatooine, waar hij vanop afstand waakt over Luke Skywalker. Maar een oude bekende is naar hem op zoek. Zit jij ook al klaar voor de rematch van het jaar? De eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi worden op 27 mei gelost op Disney+, nadien is er wekelijks een nieuwe aflevering te zien op vrijdag.

Upload op Amazon Prime (Sven)

Upload is een Amazone Prime exclusive die zich afspeelt in een wereld waar het mogelijk is om je volledige bewustzijn naar de cloud te uploaden en zo na je dood verder te leven als een virtuele avatar in een van de vele communities. Na zijn vroegtijdige dood komt Nathan Brown dankzij zijn vriendin terecht in het dure Lakeview. Nathan voelt zich hier niet op zijn plaats en schept al snel een band met Nora, een verantwoordelijke voor de Lakeview klantendienst uit de echte wereld. Samen ontdekken ze dat niets is wat het lijkt in Lakeview en Nathan’s dood misschien toch geen ongeluk was zoals iedereen dacht. De serie combineert drama met sci-fi en een hoop humor en is zeker een aanrader voor een bingewatchsessie.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business