whatsapp berichten herstellen
Beeld via Canva

Verwijderde WhatsApp-berichten zijn niet helemaal van de aardbodem verdwenen. In een paar stappen kan je berichten weer in ere herstellen.

Advertentie

De berichtenapplicatie WhatsApp biedt al enkele jaren de optie om een bericht na verzending te verwijderen. Een handige feature wanneer je een bericht per vergissing naar een verkeerde afzender stuurt of pas na de verzending een gênante spelfout opmerkt. Maar wat doe je als je een WhatsApp-bericht onterecht hebt verwijderd? Berichten verwijderen klinkt als een onomkeerbare actie, maar er bestaat een manier om verwijderde WhatsApp-berichten nog te herstellen in je chatgeschiedenis. We tonen je hoe je te werk gaat.

Lees hier hoe je een WhatsApp-bericht moet verwijderen

Verwijderde WhatsApp-berichten herstellen: hoe moet dat?

Back-up maken

Vóór je een bericht verwijdert, zou je er altijd aan moeten denken om een back-up van je chatgesprekken te maken. Elke seconde telt natuurlijk wanneer iemand een bepaald bericht niet mag zien, maar een verwijderd bestand terughalen is onmogelijk als er niet eerst een back-up van wordt gemaakt. Je kan instellen dat WhatsApp elke nacht automatisch back-ups maakt op je smartphone en in Google Drive, maar in dit geval zal je dit dus handmatig moeten doen. Ga naar Instellingen > Chat > Chat back-up en duw op de grote groene knop om een back-up van je chatgesprekken te maken.

whatsapp back-up maken

Bericht verwijderen

Nu kan je met een gerust hart het bericht verwijderen. Je selecteert een bericht door hier even op te duwen. Selecteer vervolgens het vuilnisbak-icoon. WhatsApp zal je nu vragen of je het bericht alleen voor jezelf wilt verwijderen, of voor iedereen in het gesprek. Als je voor de laatste optie kiest, zal niemand het bericht nog kunnen lezen. Je gesprekspartners zien wel dat er ooit een bericht stond.

WhatsApp opnieuw installeren

In de volgende stap gaan we WhatsApp volledig moeten verwijderen van onze smartphone en de app opnieuw installeren. Je zal je account dus ook opnieuw moeten instellen en koppelen aan je telefoonnummer.

Chatgeschiedenis herstellen

Het zal je nu snel duidelijk worden waarom we WhatsApp opnieuw moesten installeren om onze berichten te herstellen. WhatsApp gaat op zoek naar back-ups die op je smartphone staan en/of kunnen gehaald worden uit het Google-account dat gelinkt is aan je nummer. Duw op herstellen en al je opgeslagen berichten en media worden opnieuw hersteld, inclusief het bericht dat je verwijderd had. Je kan je gesprekken vanaf hier gewoon weer oppikken alsof er niets is gebeurd. Hou wel rekening mee dat berichten die je nog na het doorvoeren van stap 1 hebt aangekregen, verloren kunnen zijn geraakt als hier geen back-up van is gemaakt.