Tips

Streaming kijktips van de redactie: september 2022

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor september

Arend: What We Do In The Shadows (Disney+)

Op zoek naar een leuke comedy-reeks die het toch een klein beetje anders doet? Dan is What We Do In The Shadows iets voor jou. In deze serie volg je het alledaagse (of nachtelijke) reilen en zeilen van vier vampiers en hun volgeling die samen in een huis in de buurt van New York wonen. Je ziet waar ze zich zoal mee bezighouden en soms kan dit voor hilarische taferelen zorgen. De reeks is een Amerikaanse verderzetting van de gelijknamige film van het brein van Taika Waititi. In de hoofdrollen herken je onder meer Mark Proksch en Matt Berry, en samen met de rest zorgen ze ongetwijfeld voor meerdere avonden grofgebekte ontspanning.

Sven: House Of The Dragon (Streamz/HBO Max)

Als fan van Game of Thrones was ik enorm benieuwd naar deze reeks, die zich zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones afspeelt en zich voornamelijk richt op de Targaryens. Van deze reeks hangt heel wat af voor HBO. De zender investeerde maar liefst 200 miljoen dollar in de reeks, wat het een van de duurste televisieproducties van de voorbije jaren maakt. Het plot laat ik jullie zelf ontdekken, maar het viel me op hoeveel moeite er gedaan is om de personages vergelijkbaar te maken met deze uit Game of Thrones, waardoor het allemaal niet altijd even vernieuwend aanvoelt. Toch kan ik je de reeks nog steeds aanraden, maar het is een goed idee om te wachten met het nemen van een abonnement tot alle 10 afleveringen beschikbaar zijn. De eerste aflevering van House of the Dragon kan je alvast gratis bekijken. 

Wouter: Kleo (Netflix)

Kleo is een serie van Duitse makelij die naar ons gevoel heel spannend is. De reeks bestaat uit 8 afleveringen die allen van begin tot einde beklijvend zijn. Kleo gaat over een ex-spion voor Oost-Duitsland. Iemand heeft haar verraden en ze wil te weten komen wie dat was en waarom die persoon dat gedaan heeft. Kleo lijkt daarvoor ver te willen gaan, wat het ook kost. De serie staat sinds eind augustus op Netflix en heeft Jella Haase, Dimitrij Schaad en Julius Feldmeier in de cast. 

Jeffrey: Partner Track (Netflix)

Gunnen we elkaar eigenlijk wel wat in het leven, of zijn we toegekomen in het stadium dat de wereld dusdanig individualistisch is dat we elkaar tot op het bot bespelen om te kunnen klimmen op de (maatschappelijke) ladder? Partner Track biedt je een exclusief ‘kijkje’ in de keuken van indivualisme at its finest. Ingrid Yun zet alles op alles om partner te worden bij een Amerikaans advocatenkantoor, maar moet daarbij strijden tegen hevige concurrentie. Zowel Jeff Murphy als Dan Fallon proberen deze positie ook te bereiken. Murphy is echter niet zomaar een collega, maar een oude liefde van Yun. Lang probeert Ingrid de liefde van werk te scheiden. Jeff’s tomeloze inzet om haar in te pakken, pakt echter uit en tussen de twee bloeit een liefdesverhaal uit. 

In de tussentijd strijden de twee gezamenlijk voor een case van Sun Corp, en zetten ze hun beste beentje voort om de kansen van Fallon te ondermijnen. De werkcultuur bij Valentine & Hunt, het kantoor waarvoor de to-be partners voor werken, laat echter te wensen over. Zo veel zelfs dat een discriminatie-incident onvoldoende is om Dan Fallon van het partner track te krijgen. 

Toch verwachten Jeff en Ingrid partner te kunnen worden. Als de uitreiking anders uitwijst, en enkel Jeff partner wordt, besluit Ingrid dat haar periode bij Valentine & Hunt erop zit. Ze vervolgt haar tour met Z – een belangrijke stem in de Sun Corp-deal. Wat er daarop gebeurt tussen Murphy en Yun is niet te beschrijven. Genoeg tea voor een tweede seizoen. Of die er ook komt, heeft Netflix nog niet bevestigd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business