Workshop: verhoog je positie in de zoekresultaten met Yoast

Elke ambitieuze webmaster komt terecht in een verhitte strijd op het wereldwijde web, namelijk de strijd om de hoogste positie in de zoekmachines. SEO is geen lachertje, maar met Yoast zet je alvast een goede eerste stap.

SEO? Yoast mag het weten.

SEO of zoekmachineoptimalisatie is de kunst om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachines. Deze kunst is een discipline op zich, maar wie WordPress gebruikt kan zich laten begeleiden door Yoast.

Yoast installeren

Log in op het WordPress dashboard (het adres van je website gevolgd door /wp-admin) en klik links op PLUGINS. Kies vervolgens voor NIEUWE PLUGIN en zoek op YOAST SEO. Met een druk op de knop NU INSTALLEREN voeg je de plugin toe aan je website. Wacht tot de installatie is afgerond en klik vervolgens op de knop ACTIVEREN.

De eerste stap naar betere SEO is eenvoudig.

Aan de slag met Yoast

Links in het WordPress menu is er een nieuw item SEO toegevoegd. Klik hierop en klik vervolgens op de link ‘Snel aan de slag met de Yoast SEO configuratiewizard’. Vervolgens klik je door naar YOAST SEO CONFIGUREREN. Doorloop de stappen en neem je tijd om zorgvuldig te antwoorden op de vragen die worden gesteld. Op basis van deze instellingen zal de plugin namelijk bepalen hoe je website in de zoekresultaten moet worden weergegeven.

Aan de hand van gerichte vragen leert Yoast je website kennen.

Geef je content een SEO-boost

Het doorlopen van de wizard was een uitstekende eerste stap, maar dat betekent echter niet dat we achteruit kunnen leunen en relaxen. Voor elk stuk content dat je op je website plaatst (zowel blogberichten als pagina’s) moet je de content aanpassen zodat deze zo goed mogelijk scoort voor SEO. Yoast helpt je hierbij door alle content zorgvuldig te analyseren en vervolgens tips te geven hoe je de content kan verbeteren. Wanneer je een pagina of bericht bewerkt scroll je helemaal naar beneden om de analyse te bekijken. Eerst en vooral zal je een ‘focustrefwoord’ moeten instellen; een of meerdere woorden waarop je gevonden wil worden in de zoekmachines voor dat bepaald stuk content. Op basis van dat woord zal Yoast je vervolgens concrete richtlijnen geven om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Probeer om zoveel mogelijk groene bolletjes te behalen voordat je het artikel publiceert.

Probeer zoveel mogelijk groene bolletjes te behalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business