Tips

Zo verwijder je groepsgesprekken op WhatsApp

WhatsApp
© Unsplash/WhatsApp
Is het tijd om een WhatsApp-groep achter je te laten? Zo verwijder je een groep in vier stappen vanaf je telefoon, laptop of desktop.

Soms is het gewoon tijd om uit een groep te stappen. Of het nu is omdat de groep er verlaten bij ligt, omdat er te veel in wordt gesproken, of dat je de mensen simpelweg niet meer hoeft te spreken: het kan allemaal. Uiteraard zit je niet vast aan groepen in WhatsApp. Wij leggen je in vier stappen uit hoe je voor eens en altijd uit groepen stapt. Let wel: groepsleden kunnen je terug toevoegen, tenzij je ze hebt geblokkeerd.

Stap 1 / Open WhatsApp

Neem je telefoon en open de app van WhatsApp. Dezelfde stappen kun je overigens ook in de web- en desktopversies van WhatsApp uitvoeren. Hoewel het uiterlijk misschien verschilt, zijn de te nemen stappen gelijk (dus ook het openen..).

WhatsApp openen

Stap 2 / Open het groepsgesprek

Scrol in Chats tot aan de groep in kwestie (of gebruik de zoekfunctie om nog enkele seconden sneller te gaan) en klik het gesprek open.

Stap 3 / Uit het groepsgesprek gaan

Klik de drie puntjes rechtsboven aan, ga naar Groepsinformatie en scrol helemaal naar beneden. Klik op ‘Groep verlaten’ en bevestig door nog eens extra op ‘Verlaten’ te klikken.

Groep verlaten

Stap 4 / Groepsgesprek verwijderen

Vervolgens klik je op ‘Verwijderen’ en hop: je zit weer bij je gesprekken. Die groep is verleden tijd. Kijk voor de zekerheid of er nog zulke groepsgesprekken zijn die je liever kwijt bent, als je dan toch bezig bent en herhaal de stappen. Wanneer je een groep verwijdert, kan je er ook voor kiezen om de media die via die groep is opgeslagen al dan niet mee te verwijderen (of alleen de groep te dumpen en de media bij te houden).

WhatsApp-groep verwijderen

Zonder heisa

Voel je toch wat schroom om een groepsgesprek te verlaten? Geen zorgen, WhatsApp geeft al even geen melding meer aan de rest van de groep. Wie het aantal deelnemers niet in de gaten houdt, zal niet merken dat jij er stiekem vanonder bent gemuisd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business