Nieuws

WhatsApp biedt meer controle over vervaldatum berichten

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
In de bètaversie van WhatsApp krijgen gebruikers fijnmazige controle over de vervaldatum van hun berichten.

Sinds 2020 kan je in WhatsApp berichten sturen met een vervaldatum. Berichten met een vervaldatum zijn standaard slechts beperkt zichtbaar. Na een aantal uren of dagen verdwijnen de berichten voor alle deelnemers in het gesprek. Met een nieuwe update maakt WhatsApp het mogelijk om berichten sneller – of net trager – te doen verdwijnen, afhankelijk van wat je zelf wil.

Voorheen had je voor de vervaldatum van je berichten keuze uit drie verschillende opties. Je kon ervoor kiezen om je berichten al na 24 uur te doen verdwijnen of om ze een week te laten staan. De meest lange optie verwijdert je berichten pas na 90 dagen. Erg fijnmazig was de controle over die verdwijningsdatum dus niet. Met een nieuwe update voegt WhatsApp een aantal opties toe. Je kan voortaan berichten al laten weghalen na 1, 3, 6 of 12 uren. Mag je bericht langere tijd beschikbaar blijven? Dan kan je kiezen voor een duurtijd van 1 tot en met 7 dagen en zelfs meteen twee of drie weken. Je bericht nóg langer laten staan? Dat kan: je kan naast de 90 dagen van voorheen ook kiezen voor een periode van 30, 60, 180 en 365 dagen.

De functie duikt nu voor het eerst op in de laatste bètaversie van WhatsApp. Wanneer de functie breed beschikbaar komt is nog niet geweten.

Beperkingen

Let wel: berichten met een vervaldatum hebben een aantal beperkingen. Zo is er niets dat je gesprekspartners ervan weerhoudt om een screenshot van je bericht te trekken. Je bericht mag dan wel verdwijnen, als iemand er een beeldopname van maakte zal het in die vorm blijven bestaan. Ook als je berichten naar een andere chat doorstuurt, wordt de verdwijningsdatum niet gehandhaafd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business