Tips

Kijktip: 11 seizoenen X-Files op Disney Plus

Disney Plus
© Disney
Voor velen is The X-Files een oude favoriet. Wie de spannende sciencefictionserie nog niet gezien heeft, kan daarvoor terecht op Disney+.

The X-Files is een Amerikaanse sciencefiction-dramaserie die oorspronkelijk werd uitgezonden van 1993 tot 2002. De serie werd bedacht door Chris Carter en gaat over de avonturen van FBI-agenten Fox Mulder (gespeeld door David Duchovny) en Dana Scully (gespeeld door Gillian Anderson) terwijl ze onverklaarbare en paranormale zaken onderzoeken. In de serie worden die zaken aangeduid als “X-Files”, vandaar de naam dus.

De trailer voor het tiende seizoen van The X-Files.

De serie was enorm populair tijdens de jaren ’90 en won talloze prijzen, waaronder 16 Emmy’s en 5 Golden Globes. The X-Files is ook bekend om zijn iconische themamuziek, gecomponeerd door Mark Snow, en de catchphrase “The truth is out there.”

Het verhaal van The X-Files is verdeeld in verschillende mythologie- en monster-of-the-week-afleveringen. De mythologie-afleveringen volgen een overkoepelend verhaal over een complot binnen de regering om de aanwezigheid van buitenaards leven te verbergen. De monster-of-the-week-afleveringen bieden daarentegen meer op zichzelf staande verhalen waarin de agenten met verschillende monsters en bovennatuurlijke verschijnselen worden geconfronteerd.

De serie heeft dus van alles wat. Daarom is ze voor velen dan ook een van de meest favoriete series om te bingewatchen. In 2016 werd een miniserie van The X-Files uitgebracht met zes afleveringen (seizoen 10) en in 2018 volgde uiteindelijk een elfde seizoen met tien afleveringen. Al die seizoenen en afleveringen zijn te zien op Disney Plus.

Nog geen lid bij Disney Plus? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business