Tips

Rinkelt de wekker van je iPhone niet? Zo los je het op

wekker iPhone
© Unsplash / Brett Jordan
Niets vervelender dan een wekker die niet af gaat. iPhone-gebruikers hebben drie manieren om het probleem op te lossen.

Heel wat iPhone-gebruikers melden zich op sociaal netwerk Reddit met hetzelfde probleem: hun wekker ging niet af. Heel wat gebruikers linken het probleem aan de laatste update, iOS 17.2. Of het probleem ook daadwerkelijk daar ligt is echter niet zeker: heel wat iPhone-eigenaars, met verschillende modellen, zeggen het probleem wel vaker te hebben.

Uit de reacties op de Reddit-post blijkt bovendien dat niet iedereen last heeft van het probleem: meerdere gebruikers rapporteren dat hun wekker nog nooit een dag heeft overgeslagen. Slaat jouw wekker wel eens een beurt over? Dan zijn er drie zaken waar je naar kan kijken.

Attention Aware

Op heel wat iPhones lijkt de Attention Aware-functie voor problemen te zorgen. Die functie voor aandachtsdetectie zit op alle toestellen vanaf de iPhone X en op de iPad Pro (11 inch en 12,9 inch). Die functie zorgt ervoor dat je iPhone reageert op je aandacht. Zo voorkomt aandachtsdetectie dat het scherm gedimd wordt terwijl je het toestel gebruikt. De functie zorgt er ook voor dat het volume van meldingen verlaagd wordt. De functie lijkt zich echter niet te beperken tot het geluid van meldingen, maar verlaagt in sommige gevallen ook het geluid van de wekker.

Zet “Voorzieningen aandachtsdetectie” uit om de functie uit te schakelen.

Je kan de functie uitschakelen in de instellingen van je iPhone. Open daarvoor de Instellingen-app en klik door naar ‘Face ID en toegangscode’. Daar zet je de functie ‘Voorzieningen aandachtsdetectie’ uit. Ook voor stembediening wordt aandachtsdetectie gebruikt. Indien je stembediening ooit instelde, zal je de instellingen daarvoor onder ‘Toegankelijkheid’ ook moeten aanpassen.

Stand-by

Een tweede optie is om Stand-by uit te schakelen. Die functie zorgt ervoor dat het scherm van je iPhone niet uitvalt als je het toestel op z’n kant zet. In plaats daarvan toont het een stand-byscherm, waar je een klok en allerlei widgets kan zien.

Gaat je wekker niet af? Dan kan het een oplossing zijn om Stand-by uit te schakelen. Meerdere gebruikers melden dat hun wekker daarna wel gewoon rinkelt. Hoe het komt dat de functie problemen veroorzaakt is niet geweten.

Wekkergeluid

Een derde en laatste mogelijkheid is om het wekkergeluid na te kijken. Heel wat gebruikers melden dat het geluid van hun wekkers plots gewist werd. Daardoor staat er in de instellingen voor de wekker dat hij zonder geluid moet afgaan, ook al heb je zelf niets aangepast. Zet je meerdere wekkers achter elkaar om ’s ochtends uit bed te komen? Dan kan je best al die wekkers even controleren en ervoor zorgen dat ze allemaal geluid maken.

Als er geen geluid staat ingesteld zal je wekker ook niet rinkelen.

Dat doe je door in de Klok-app, onder het tabblad ‘Wekkers’, een wekker aan te klikken. Door op ‘Geluid’ te klikken krijg je daarna een overzicht van alle beschikbare tonen.

Uitgelicht artikel iOS 17 installeren Apple start uitrol iOS 17.2, dit moet je weten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business