Wire

Netflix op reis: handige tips

Netflix meenemen op reis. Hoe doe je dat precies?

Heb jij een favoriete serie waar je niets van wilt missen tijdens je vakantie? Tegenwoordig zijn streamingdiensten niet meer weg te denken uit ons leven. Groot gelijk dat jij wilt ontspannen met een leuke serie of film. Zorg wel dat je toegang hebt tot je eigen aanbod. Deze tips helpen je om Netflix te gebruiken op vakantie.

Toegang tot Netflix-aanbod

Binnen de Belgische grenzen kan jij alle films en series kijken die Netflix in jouw land aanbiedt. Als je de grens over gaat, kan dat veranderen. Dit heeft te maken met de rechten die Netflix heeft. Bij een vakantie binnen de Europese Unie hoef je hier geen rekening mee te houden. Een Europese wet die in 2018 is ingegaan zorgt ervoor dat alle diensten waarvoor je abonnementskosten betaalt, hetzelfde moeten aanbieden binnen Europa als het land waarin jij als klant bent geregistreerd. Ga je op vakantie naar een land buiten Europa? Dan valt het aan te raden om een VPN verbinding te gebruiken. Zo kan jij verbinding maken met een server in België, waardoor Netflix denkt dat je in je eigen land bent. Ook als je niet op vakantie gaat is zo’n verbinding handig, want zo kan je het Netflix-aanbod van andere landen bekijken. Zorg dat je een goede doorlopende reisverzekering afsluit als je regelmatig op vakantie gaat en al jouw apparaten meeneemt. Er kan altijd wat gebeuren met jouw smartphone, tablet of laptop.

Offline library

Voordat je vertrekt kan je ook wat films en series downloaden. Dit scheelt ook weer in je databundel, omdat je thuis de wifi kunt gebruiken. Pak je het vliegtuig? Download dan zeker vooraf een aantal van je favoriete shows. Door alvast in België films en series te downloaden heb je ook geen last van geo-blocking wanneer je geen gebruikmaakt van VPN. Binnen Europa is geo-blocking verboden. Niet alle films en series zijn te downloaden vanwege de rechten. Ook zit er een bepaalde houdbaarheidsdatum op je van Netflix gedownloade films en series. Het valt dus aan te raden om deze pas op het laatste moment op je device te downloaden.

Powerbank meenemen

Jouw films staan op je telefoon, je hebt een VPN verbinding geregeld en klaar voor een lange (vlieg)reis. Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je nog maar 10% batterij hebt. Netflix kan flink wat energie vreten, waardoor een powerbank geen overbodige luxe is. Vergeet bij een vakantie naar bijvoorbeeld Amerika of Azië ook niet om een wereldstekker mee te nemen zodat je jouw apparaten op kunt laden zodra je aankomt. Niet in alle landen is gratis wifi vanzelfsprekend, dus bedenk ook voor je reis of je wellicht een grotere databundel wilt afnemen of download vooraf zoveel mogelijk.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen