Wire

Waar moet een fijne thuiswerkplek aan voldoen?

Kantoor
Nu thuiswerken ook na de COVID-epidemie populair blijft, is het belangrijk om een fijne thuiswerkplek te hebben.

Het is namelijk belangrijk voor je productiviteit en gezondheid om een goede werkplek te hebben. Maar waar moet een fijne thuiswerkplek aan voldoen? In dit artikel geven we je een aantal tips om in jouw woning een fijne thuiswerkplek te creëren. Laat je inspireren!

Zorg voor ergonomische kantoormeubelen

Wanneer je thuiswerkt, breng je veel tijd door achter je bureau. Daarom is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben die ergonomisch verantwoord is. Dit betekent dat de stoel voldoende steun biedt aan je rug en dat je knieën in een hoek van 90 graden staan. Een ergonomische bureaustoel voorkomt rugklachten en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken.

Manutan biedt een breed assortiment aan kantoormeubelen waaronder ergonomische bureaustoelen. De bureaustoelen zijn uitvoerig getest en voldoen aan de nieuwste ergonomische normen. Ze zijn verstelbaar in hoogte en hebben een goede rugondersteuning. Zo kun je comfortabel en gezond werken vanuit huis.

Belang van daglicht

Een fijne thuiswerkplek heeft voldoende natuurlijk daglicht. Daglicht zorgt namelijk voor een prettige werkomgeving en verbetert je concentratie en productiviteit. Daarnaast heeft daglicht een positief effect op je gezondheid en welzijn. Zorg er dus voor dat je bureau dicht bij een raam staat en dat je de gordijnen open hebt.

Een goede verlichting is ook belangrijk. Kies voor een bureaulamp met een warme en heldere lichtbron. Zo voorkom je vermoeide ogen en kun je je beter concentreren. Je kunt hier meer lezen over het belang van daglicht.

Maak gebruik van planten

Een andere manier om je thuiswerkplek te verbeteren, is door planten toe te voegen. Planten hebben niet alleen een positief effect op de luchtkwaliteit, maar dragen ook bij aan een rustgevende omgeving. Kies planten die niet alleen mooi zijn, maar ook gemakkelijk te onderhouden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kamerplant zoals een sansevieria of een pannenkoekenplant. Deze planten zijn niet alleen goed voor de luchtvochtigheid, maar kunnen ook bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Zet de planten op een strategische plek op je bureau of naast je werkplek om optimaal te profiteren van hun voordelen. Weinig ruimte? Overweeg dan om planten op te hangen aan de muur. Dat staat ook nog eens erg leuk!

Houd je werkplek georganiseerd

Een georganiseerde werkplek is belangrijk om productief te blijven en stress te verminderen. Zorg er dus voor dat je bureau opgeruimd is en dat je alleen de benodigde spullen op je bureau hebt staan. Gebruik bijvoorbeeld lades en kasten om spullen op te bergen.

Houd ook rekening met het uitzocht dat je hebt wanneer je aan het werk bent. Kijk je vanuit jouw bureau uit op een rommelige kamer of een berg wasgoed? Dat stimuleert je vast niet om productief en gefocust aan het werk te blijven. Probeer er op een werkdag voor te zorgen dat de ruimte waarin je werkt ’s ochtends opgeruimd is, zodat je niet afgeleid bent door bijvoorbeeld de vieze sokken die in de hoek liggen.

Daarnaast is het belangrijk om je werkplek schoon te houden. Maak regelmatig je bureau en toetsenbord schoon met een microvezeldoekje. Zo voorkom je dat er bacteriën en stof zich ophopen.

Zorg voor een goede internetverbinding

Een goede internetverbinding is cruciaal wanneer je thuis werkt. Niets is zo frustrerend als een trage internetverbinding die je werkzaamheden vertraagt. Zorg dus voor een goede en stabiele internetverbinding. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is niet alleen belangrijk voor je werk, maar ook voor bijvoorbeeld video meetings met collega’s.

Hopelijk heb je veel nuttige informatie uit dit artikel kunnen halen en kun je deze toepassen op jouw eigen woning. Ben je benieuwd hoe je als werkgever hybride werken kunt faciliteren? In deze whitepaper delen we tips!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business