Wire

Haal meer uit je website met deze stappen voor succesvolle SEO

SEO
© Unsplash
Als eigenaar wil je uiteraard dat je website goed gevonden wordt op zoekmachines zoals Google. Hiervoor is een goede zoekmachineoptimalisatie (SEO) van groot belang om meer verkeer naar je website te trekken en je online zichtbaarheid te vergroten.

Maar hoe bouw je een effectieve SEO-strategie voor je website? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je een succesvolle SEO-strategie opzet en hoe je meer uit je website kan halen. Benieuwd naar onze tips & tricks? Lees dan snel verder en ontdek hoe je je website naar een hoger niveau kan tillen!

Doe zoekwoordonderzoek

Vooraleer je aan de slag kan gaan om je website te optimaliseren, moet je weten welke zoekwoorden je wilt targeten. Een zoekwoordonderzoek kan je een beeld geven van welke zoekwoorden relevant zijn voor je website en welke zoekwoorden gebruikt worden om naar informatie te zoeken gerelateerd aan je website. Bij zo’n zoekwoordonderzoek kijk je best ook naar het zoekvolume. Maar wat houdt het zoekvolume in? Het zoekvolume gaat over het aantal keer per maand dat er op een specifiek zoekwoord wordt gezocht. Hoe hoger dit volume, hoe beter, en hoe liever je (als klant) op die zoekwoorden gevonden wilt worden. Verschillende (betalende) tools zoals Google Keyword planner, SemRush, Ahrefs of Ubersuggest kunnen jou hierbij helpen.

Optimaliseer je website

Nu je weet welke zoekwoorden relevant zijn, kan je je website optimaliseren. Weet je niet goed waar te beginnen? Vraag dan de hulp aan een SEO expert. Met zijn of haar ervaring kan hij of zij jou helpen om de titel, koppen en inhoud van elke pagina te optimaliseren. Ook een snellere laadtijd van je website kan een positieve invloed hebben om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Creëer kwalitatieve content

Om je website nog meer te optimaliseren, kijk je best ook eens naar je content. Als je content relevant en waardevol is voor je doelgroep, dan heb je een grotere kans om hoger te scoren. Wanneer je je content aan het schrijven bent, moet je de vragen en behoeften van je doelgroep in gedachten houden. Probeer hun vragen te beantwoorden en maak ook gebruik van de eerder gevonden zoekwoorden. Content optimaliseren valt ook onder de taken van een SEO specialist. Vraag dus hiervoor gerust ook advies.

Werk aan je linkprofiel

Je kan een linkprofiel opbouwen wanneer jouw website gelinkt wordt door een andere website. Links zijn een grote hulp om hoger te scoren in de ranking van zoekresultaten. Niet de hoeveelheid, maar wel de kwaliteit van de links zijn van groot

belang. Als er door verschillende sites een link naar jouw website wordt geplaatst, en dit zijn kwalitatieve sites, dan wordt jouw website als betrouwbaar gezien. Al die verschillende links zorgen ook voor meer bezoekers op jouw website. Andere voordelen die links met zich meebrengen zijn dat je met een goede spreiding meer bekendheid krijgt in verschillende sectoren en wanneer de website die naar jou linkt geen onderdeel is van je netwerk, gaat het over een authentieke koppeling. Dankzij je kwalitatieve content kan je links verkrijgen op kwalitatieve en relevante websites. Maar ook actief zijn op sociale media en partnerships opzetten kunnen voor links zorgen.

Analyseer en optimaliseer

Nu je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, is het startschot gegeven. Het is aan jou om regelmatig je website te analyseren en optimaliseren op basis van nieuwe inzichten. Tools zoals Google Analytics of Google Search Console kunnen jou hierbij helpen. Ze geven jou een inzicht in het verkeer op je website en de prestaties van je gekozen zoekwoorden.

Als je bovenstaande stappen volgt en regelmatig je website analyseert en optimaliseert, dan zal je ongetwijfeld de ranking van je website in de zoekresultaten verbeteren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business