Achtergrond

Getest: 10 compacte 7 en 8 inchtablets

7 en 8 inchtablets zijn met name interessant vanwege hun compacte formaat. Maar wie levert het interessantste totaalpakket? We vergelijken 10 tablets.

Smartphones zijn de afgelopen jaren gegroeid tot 6 inch, wat heel dicht bij het tabletformaat aanleunt. Daarom schuiven de meeste fabrikanten ook hun tabletformaat op tot 8 inch. Welke is de meest interessante?

Hoe we testen

Voor deze vergelijking benaderden we de belangrijkste fabrikanten en vroegen om de tablets in te sturen die volgens hen het meeste waar voor hun geld bieden in deze categorie. Opvallende afwezige in de lijst is de Apple iPad mini, om de eenvoudige reden dat het bedrijf geen interesse toont in België en niet wenste deel te nemen aan deze vergelijking.

We bekijken de tablets op verschillende aspecten: autonomie, schermkwaliteit, afwerking en extra functies. Dat allemaal tezamen steken we in één cijfer, met de nodige plus- en minpunten.

Daarnaast voorzien we een uitgebreide benchmarktabel, zodat je gemakkelijk kan zien hoe elk toestel presteert, vergeleken met de concurrentie.

Keuze van de redactie

In deze categorie was de keuze behoorlijk eenvoudig om te maken. De Asus Zenpad S 8.0 en de Lenovo Yoga Tablet 8 staan respectievelijk op plaats twee en drie, maar de onverbiddelijke winnaar is zonder twijfel de Samsung Galaxy Tab S2 8.0.

Het amoledscherm ziet er prachtig uit en blaast de concurrentie helemaal weg. Daarbij komt ook nog eens kijken dat hij, op de Nvidia Shield Tablet na, bliksemsnel presteert en bijzonder licht weegt. De autonomie is zijn enige nadeel, maar los daarvan geeft Samsung iedereen het nakijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business