Koeling, cool gemaakt

[Blog] Niemand houdt van een warme laptop op z'n schoot, of een toestel dat te veel kabaal maakt met dank aan luide ventilators. Lenovo's intelligent koelsysteem voorkomt beiden.

Wat zou je nog willen veranderen aan je tablet of laptop? We durven te wedden dat het vermijden van oververhitting dan op je ‘wishlist’ komt. Laat ons je daarom ons Intelligent Cooling System voorstellen.

Oververhitting voorkomen is cruciaal wanneer je de betrouwbaarheid op lange termijn wil verzekeren. Daarbij wordt soms helaas  de gebruikerservaring vergeten. Nochtans is verkoeling van een apparaat essentieel wanneer we de technologie comfortabel in gebruik willen maken. Want laten we wel wezen: een warme schoot als gevolg van de laptop die er op rust is zeer onaangenaam.

Een interne G-sensor en een gyroscoop werken in tandem om te detecteren wanneer je jouw laptop op je knieën hebt. Eénmaal geactiveerd, zal de machine in een koele modus gaan, wat de CPU kracht slechts minimaal doet afnemen en de temperatuur binnen de machine met 15% doet dalen. In deze modus draait de laptop opvallend stiller omdat de ventilator niet op volle toeren hoeft te gaan.

De Intelligent Cooling zit in hetganse ThinkPad-portfolio van Lenovo ingewerkt, al bood dit bij het ontwerp van de nieuwe X1 Yoga en X1 Tablet een extra uitdaging. Daarom houdt dit systeem niet alleen je laptop koel wanneer je deze op de schoot hebt, maar past de technologie zich verder aan en blijft het ook comfortabel werken wanneer het detecteert dat het in de handen wordt gehouden.

Het koelsysteem mag dan wel geen interessant onderwerp lijken in tech-middens, maar toch bepaalt het of een apparaat valt of staat wanneer het gaat over comfort en betrouwbaarheid. Intelligent Cooling is nog een innovatie dat ons nieuw X1 ThinkPad gamma net iets meer … huh … cool geeft.

Het nieuwe Lenovo ThinkPad X1 gamma heeft een iconisch ontwerp gebaseerd op 23 jaar grensverleggende innovatie. Kijk hier naar David Hill, Chief Design Officer bij Lenovo, die je meer vertelt over ThinkPad en zijn toekomst.

Deze blogpost wordt aangeboden door Lenovo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business