Back-up als een pro: een complete gids

Niet morgen, niet vandaag, maar gisteren moest je een back-up nemen van je belangrijkste bestanden. We helpen zowel de beginnende back-upper als de ervaren rot verder met strategieën en tips.

We durven er vanuit gaan dat een aanzienlijk deel van je meest waardevolle bezittingen digitaal zijn. Denk maar aan vakantiefoto’s en filmpjes, een doorheen de jaren opgebouwde multimediabibliotheek of gewoon documenten die van levensbelang zijn voor werk of opleiding. Wie denkt dat zijn computer al die bits en bytes zonder meer veilig zal bewaren, denkt gevaarlijk naïef. Hoewel we graag geloven dat je vorige laptop na meer dan een decennium nog altijd perfect werkt, mag je er zeker van zijn dat je toestel er de brui aan geeft op het moment dat het je het slechtst uitkomt.

De oplossing: een goede back-up. In dit dossier kijken we naar de de voornaamste back-up-methodes: lokaal, via je thuisnetwerk en in de cloud. Voor we aan de slag gaan, kijken we eens naar de recentste back-up-cijfers in onze eigen regio. Tot slot komt het laatste redmiddel aan bod: wat als je schijf het begeeft en je om de één of andere reden toch geen back-up hebt?

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business