Kaspersky Free (2019)

Met zijn nieuwe Kaspersky Free, introduceert de Russische beveiligingsspecialist één van de beste gratis antiviruspakketten op de markt.

Pro: Degelijke basisbescherming, overzichtelijke interface, geen reclame, minimale impact op je systeem
Con: (Bijna) geen extra’s


Kaspersky heeft eindelijk een gratis versie van zijn gerenommeerde beveiligingssuite gelanceerd. Die is een stuk beperkter dan het betalend pakket, maar biedt desalniettemin dezelfde degelijke basisbeveiliging.

Perfecte score

De gratis antivirus van het Russische beveiligingsbedrijf maakt gebruik van dezelfde engine als het betalende pakket, dat van AV-Test op alle vlakken een perfecte score krijgt. De 0-day- en malwarebescherming toonde zich tijdens de tests waterdicht en van valse positieven is geen sprake. De impact van Kaspersky’s suite op de prestaties van je computer zit bovendien ver onder het gemiddelde

Naast de optie voor een volledige (of gedeeltelijke) scan van je systeem, biedt Kaspersky Free realtime monitoring van bestanden, webverkeer, e-mail en chatberichten, en kan je ook gebruik maken van de ingebouwde VPN via Hotspot Shield. Die is wel beperkt tot 200 MB per dag en je kan zelf de locatie van de VPN niet kiezen. Daarvoor moet je bij het premium aanbod van Kaspersky zijn. Evenals voor zaken als parental controls, een sandbox voor online bankieren, firewall en applicatiemonitor.

Gebruiksvriendelijke interface

De interface van het programma is erg toegankelijk. Je ziet meteen of je pc beschermt is en kan vanuit het hoofdscherm een scan starten of de VPN inschakelen. Alle andere functies die Kaspersky in zijn betalend pakket aanbiedt zijn hier ook zichtbaar, maar uitgegrijsd. Dat is de enige vorm van reclame die je te zien krijgt.

Kasperksy heeft niet tot doel om via advertenties of het verzamelen van gebruikersgegevens geld te halen uit deze gratis versie, maar wel om zijn gebruikersbasis uit te breiden. Zo kan de securityspecialist meer data verzamelen over nieuwe malware samples die opduiken om zijn producten voor alle gebruikers te verbeteren, zowel consumenten (gratis of betalend) als bedrijven.

Met zijn Free-versie introduceert Kaspersky zonder twijfel één van de beste gratis antiviruspakketten die je kan vinden.

De interface en de werking van de antivirusprogramma’s testten we zelf. Voor de resultaten op het vlak van beveiliging en impact op je systeem maakten we gebruik van de meest recente resultaten van onafhankelijke testinstantie AV-Test.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business