Achtergrond

6 computerprojecten om tussen kerst en nieuw te realiseren

Tussen de kerstdiners en nieuwjaarsrecepties door heb je dezer dagen wellicht nog wat vrije tijd in te vullen. We verzamelden zes nuttige of gewoon leuke computerprojecten om je aan te zetten.

Het kerstweekend is achter de rug, de kerstmaaltijd verteerd en je hebt nog wat vrije tijd in te vullen voor de nieuwjaarsrecepties beginnen. Wij hebben enkele ideetjes voor je klaar! We publiceerden dit jaar heel wat praktische gidsen voor allerlei leuke computerprojecten. Hieronder vind je onze zes favorieten.

1. Vervang je harde schijf door een ssd: een praktische gids

We zeggen het tot vervelens toe: de beste upgrade om een oude pc te versnellen, is de harde schijf vervangen door een SSD. Moeilijk is dat niet. We leggen het je stap voor stap uit, zowel voor een desktop als een laptop. Heb je een oude iMac? Klik dan hier. Het proces is iets uitdagender dan op een gewone pc, maar nog altijd doenbaar.

2. Zet zelf je ideale computer in elkaar: de ultieme gids

Zelf een computer in elkaar zetten bespaart je geld, levert je een systeem op maat op en is bovendien helemaal niet moeilijk. We leggen niet alleen stapsgewijs uit hoe je zelf een computer assembleert, maar vertellen je ook waar je op moet letten bij het selecteren van de verschillende onderdelen.

3. Zo bouw je je eigen retrogaming-console

Een Raspberry Pi zet de deur open voor duizen en één hobbyprojectjes. Eén van onze favorieten blijft evenwel om het kleine computertje te transformeren in een retro-spelconsole. Vergeet de NES of SNES Mini, met je Raspberry Pi-console speel je spellen van alle spelsystemen van weleer: Nintendo, Playstation, Atari… Tijd voor een nostalgietrip!

4. Back-up als een pro: een complete gids

Niet morgen, niet vandaag, maar gisteren moest je een back-up nemen van je belangrijkste bestanden. Gelukkig hebben wij een uitgebreide gids voor je klaar. We helpen zowel de beginnende back-upper als de ervaren rot verder met strategieën en tips.

5. De ultieme gids om je pc te versnellen

Heb je het gevoel dat je pc met de dag trager wordt? We doorlopen stap voor stap de verschillende dingen die je kan doen om wat snelheid terug te winnen. Zo verander je die trage slak opnieuw in een racemachine.

6. De ultieme gids om je computer te beveiligen

2017 heeft andermaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk een goede beveiliging van je computer is. Van het installeren van de laatste nieuwe updates over het instellen van een firewall tot het dichttimmeren van je router. Met deze beveiligingsgids ben je tot in de puntjes beschermd tegen alle bedreigingen.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business