5 tips om duurzaam en slim je huis warm te houden

Duurzaam en slim verwarmen bespaart niet alleen op je portemonnee, maar is ook goed voor het milieu. Vijf tips.

Duurzaamheid is in onze moderne samenleving een ontzettend belangrijk onderwerp. Veel mensen willen graag rekening houden met het milieu en tegelijkertijd willen ze wel graag in een warm huis wonen. Het is soms lastig om die dingen te combineren. Gelukkig zijn er een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je huis op een duurzame en slimme manier toch warm blijft. Natuurlijk kun je gebruik maken van een slimme thermostaat, maar er zijn nog veel meer tips. We zetten er hieronder vijf voor je op een rijtje.

1. Gebruik een warmtepomp

Dit is een soort van omgekeerde koelkast die warme lucht van buiten de woning naar binnen transporteert. Die warme lucht kan uit de grond of grondwater komen, maar ook uit de lucht. Een ideale manier om je huis duurzaam te verwarmen.

2. Ga bewust met je verwarming om

Zorg dat je altijd bewust bent van hoe hoog de verwarming staat en of dat nodig is in bepaalde situaties. Als er veel mensen in huis zijn, stijgt de temperatuur sowieso al en wanneer je alleen bent en bijvoorbeeld in de douche gaat, hoeft de verwarming ook niet hoogt e staan.

3. Zet de verwarming op je slaapkamer uit

Het is veel gezonder om in een frisse kamer te slapen. Bovendien is het ook nog eens goedkoper. De kou kun je eenvoudig opvangen door een extra deken te gebruiken in de winter.

4. Zet de thermostaat lager als je niet thuis bent

Zorg dat de temperatuur laag is in huis als je niet thuis bent. Dat is veel beter voor het milieu en je portefeuille. Houd de temperatuur op 15 à 16 graden als je niet thuis bent. Door middel van een slimme thermostaat zorg je ervoor dat het huis warm is als je thuis komt.

5. Verlaag je thermostaat een uur voor het slapen

Veel mensen verlagen de temperatuur pas zodra ze naar bed gaan. Je kunt dit veel beter een uur eerder doen. Je merkt daar het eerste uur namelijk nauwelijks iets van.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business