De 5 opvallendste functies van de Windows 10 april 2018-update

Wat valt er te rapen in de nieuwe Windows 10 April 2018-update? We nemen een kijkje naar de grootste veranderingen in deze nieuwe versie van het OS.

De Windows 10 april 2018-update is sinds deze week beschikbaar. Je kan het bestand al manueel downloaden, vanaf 8 mei zal Microsoft de update ook actief naar pc’s uitrollen. Er zitten weinig echt spectaculaire veranderingen in de april- vernieuwing verwerkt, met uitzondering van de Timeline-functie.  We lijsten hieronder de vijf opmerkelijkste toevoegingen van de update.

 1. Timeline

Het bekende Taakbeheer-venster, die toont welke apps actief zijn, ruimt plaats voor een tijdlijn. Die toont niet enkel welke apps actief zijn maar ook wat jouw activiteiten van de afgelopen 30 dagen waren van alle gebruikte apps. Microsoft onthulde de Tijdlijn-functie al een jaar geleden, maar stelde de integratie van het onderdeel uit bij de Windows Fall Creators Update wegens nog te veel struikelblokken die moesten worden weggewerkt.

Via de bestaande koppelingsfunctie met Edge op Android en iOS kan de functie bestanden ook automatische synchroniseren op meerdere apparaten zodat je op verschillende toestellen aan dezelfde document kunt verder werken.

2. Tab Muting en PWAS

Tab Muting bestond al in Google Chrome en is nu ook toegevoegd aan Microsoft Edge. Hiermee kunnen luide en irritante websites gedempt worden zodat geen geluid meer hoorbaar is. De gebruikservaring van Edge neemt hiermee toe, en Microsoft heeft ook weer wat gesleuteld aan het uiterlijk van de brower. Verder hebben PWA’s, Progressieve Web Apps, nu volledige ondersteuning van Microsoft in Edge, naast Google en Apple.

3. Audiovoorkeuren

De input en output van audio kunnen nu per applicatie ingesteld worden. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld Spotify via je speakers afspeelt terwijl je audio van je browser via je hoofdtelefoon hoort. Dit is toe te passen met verschillende microfoons en applicaties.

4. Focus Assist

De ‘niet-storen-modus’ van Windows zorgt er nu voor dat pop-ups automatisch volledig of gedeeltelijk geblokkeerd zijn als je een spel speelt of een presentatie geeft met volledige scherm. Zo word je niet onderbroken door e-mails, berichten en andere notificaties.

5. Meer gaming-opties

De grafische weergave van spellen kunnen nu naar eigen voorkeur aangepast worden. Je kan de grafische prestaties op maat aanpassen per game, waardoor je een videospel op high performance of energiebesparing kan zetten. Hiermee voorkom je onder andere dat belastende games te veel stroom gebruiken.  Ook de XBOX spel menubalk is aangepast en kan nu met witte of zwarte thema worden weergegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business