Achtergrond

FACTS 2019 Spring: popcultuur en fandom alom

Dit weekend vond FACTS Spring 2019 plaats. Wat is FACTS eigenlijk en waarom zou je er langs moeten gaan? Wij sommen de belangrijkste redenen voor je op.

Tweemaal per jaar vindt in Flanders Expo Gent FACTS plaats, de Belgische Comic Con bij uitstek. Liefhebbers van stripboeken, series, films, games en zoveel meer, kunnen er het hele weekend lang hun hart ophalen. De dagen dat dit type evenementen enkel voor geeks en nerds was zijn al lang voorbij.  FACTS is plezier voor de hele familie.

FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux en dat al sinds 1993. Al meer dan 25 jaar (30 edities) zakken duizenden fans in april en oktober af naar Gent om hun favoriete Hollywoodsterren en artiesten te ontmoeten. Het zijn ook absoluut geen onbekende namen die naar België afreizen. Deze FACTS Spring waren dat onder andere Dolph Lundgren, die jong en oud kent uit Rocky IV of Aquaman, Shannen Doherty uit reeksen zoals Beverly Hills 90210 en Jason Isaacs uit de Harry Potter-films.

FACTS gaat echter om veel meer dan selfies nemen en handtekeningen jagen. Tientallen handelaren zetten in de grootste hal van Flanders Expo hun stand neer en bieden allerhande merchandise aan. Dat gaat van standbeelden en Funko Pops tot gadgets, speelgoed, replicawapens, fotoprints en snoep uit het buitenland. Hoe niche je interesses ook zijn, je vindt ongetwijfeld iets dat je aanspreekt.

Dat FACTS voor de hele familie is, mag ook duidelijk zijn. Tijdens mijn bezoek zag ik grootouders met hun kleinkinderen, ouders met pasgeboren baby’s (al dan niet met een volledig versierde kinderwagen), jonge en oude fans verkleed in hun favoriete Westerse of Oosterse helden, gamers, amateurfotografen,… Wie ook maar een beetje interesse heeft in popcultuur doet er goed aan om FACTS minstens één keer te bezoeken, net zoals de meer dan 80.000 bezoekers die het evenement keer op keer weet aan te trekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business