Achtergrond

5 Podcasts voor de technologieliefhebber

Technologie podcasts
Wie niet genoeg kan krijgen van technologie doet er goed aan om al eens een podcast te beluisteren. Dit zijn de suggesties van onze redactie.

Podcasts heb je in alle vormen en kleuren en ze zijn op enorm veel manieren te luisteren. Zo kan dat via Google Podcasts, Pockets Casts of Spotify. De afleveringen download je simpelweg of je streamt ze terwijl je luistert. Podcasts zijn bovendien al lang geen internationale gebeurtenis meer. Je vindt online momenteel tientallen Vlaamse en Nederlandse podcasts, al wil dat niet zeggen dat je de Engelstalige exemplaren mag overslaan. Hieronder een lijst van de beste podcasts voor zij met een oor voor technologie.  

TechStuff

TechStuff is een show over technologie. En niet alleen over hoe technologie werkt. Gastheer Jonathan Strickland onderzoekt de mensen achter de technologie, de bedrijven die het op de markt brengen en hoe technologie ons leven en onze cultuur beïnvloedt.

Nerdland

Consistentie is belangrijk in podcastland en daarom zullen we niet snel een podcast beginnen luisteren die maar één aflevering per maand produceert. Nerdland is daar echter een uitzondering op. In de podcast van comedian Lieven Scheire kan je je maandelijks aan een twee uur durende aflevering verwachten waarin “een ongeregelde bende science freaks” het heeft over zowel wetenschap als technologie. In maart maakten Jeroen Baert, Peter Berx, Stephanie Dehennin, Nathalie Kerkhofs en Els Aerts deel uit van deze bende en wie enkele van deze namen al kent, weet dat hij of zij zich kan verwachten aan hilarische gesprekken, leuke weetjes en uitgebreide discussies. Een aanrader van eigen bodem. Afleveringen duren gemiddelde twee uur.

Technologie podcasts

The Vergecast

Wie fan is van TechPod, zal ongetwijfeld The Vergecast een interessante additie vinden in het lijstje van podcasts die je elke week luistert. The Vergecast kunnen we best omschrijven als de Engelstalige versie van TechPod (of is het andersom?) en wordt gehost door Nilay Patel, Dieter Bohn, en Paul Miller. Verwacht je dan ook elke vrijdag aan discussies over het laatste technologienieuws, gemixt met reviews, terwijl er op dinsdag interviews met interessante personen uit de industrie verschijnen. Afleveringen duren gemiddeld een uur.

Technologie podcasts

529 Podcast

De 529 Podcast (lees als 5 to 9) is een van de podcasts die ik tegenkwam tijdens mijn research voor dit artikel en die me aangenaam verrast heeft. Net zoals That Creative Live richt 529 zich iets algemener op creatievelingen, maar ook technologie komt ruimschoots aan bod. De podcast wordt gehost door fotografen Demas Rusli en Benjamin Lee die enorm populair zijn op Instagram door de prachtige beelden die ze maken in steden over heel de wereld. Reizen komt vaak aan bod en er zijn een hoop interessante gasten die op hun beurt hun verhalen vertellen. Zo vinden ze elke week een unieke insteek voor hun afleveringen. De podcast lijkt momenteel op pauze te staan, maar het archief is absoluut de moeite waard. Verwacht afleveringen van ongeveer één uur.

Technologie podcasts

Computer Club

Elke week selecteren Frederik ‘Freddy’ De Bosschere en Thomas ‘Smollie’ Smolders een artikel en presenteren ze een feitje. Het resultaat is Computer Club. Wekelijks bespreken ze de actualiteit op het vlak van technologie en gaan ze op zoek naar interessante nieuwtjes en innovaties. Er zijn ook jingles aanwezig. Het duo zorgt zo voor een leuke podcast met een stevig tempo en de nodige humor, zodat je na 25 minuten weer helemaal bij bent met het laatste technologienieuws.

Technologie podcasts

Wij hopen dat elk van deze podcasts jullie kan entertainen op momenten dat je enkel maar kan luisteren. Laat het ons zeker weten als jullie fan zijn van podcasts die nog niet in dit lijstje terug te vinden zijn, zeker als het Nederlandstalige podcasts zijn!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business