12 Onmisbare apps om mobiel te werken: Deel 2

Uiteraard heb je je smartphone altijd op zak. Maar wist je ook dat je tegelijkertijd een compleet kantoor bij de hand hebt?

 
Gedurende drie weken selecteren we enkele zakelijke apps waarmee je professionele leven er een pak gemakkelijker op wordt. Dit tweede deel draait om vier onmisbare apps voor navigatie, kantoorwerk, locatie-delen en networking.

1. Navigatie: Waze

Gebruik je nog de (verouderde) gps van je wagen? Ook die kan moeiteloos vervangen worden door een app. Een van de betere is Waze. Deze gratis navigatie-app rekent op z’n gebruikers voor het doorgeven van actuele verkeersinformatie. Ongeluk gebeurd, glad wegdek, obstakel? Waze-gebruikers geven het aan elkaar door via de app. Bovendien krijg je ook in real-time verkeersinformatie en berekent Waze onmiddellijk een kortere route. En dat helemaal gratis.
 

2. Kantoor: Google Docs

Als het op kantoorsoftware aankomt, heeft Microsoft nog altijd een streepje voor. Van Word en Excel bestaan zelfs gratis app-varianten voor Apple-telefoons en Android-gebaseerde telefoons. En toch vinden we dat je Google Docs absoluut geprobeerd moet hebben. Google Docs ondersteunt immers documenten in Microsoft Office-formaat quasi feilloos, en de mogelijkheden om met meerdere personen aan hetzelfde  document te werken, zijn werkelijk onovertroffen. Je kan ook documenten delen met mensen die geen Google-account hebben. Google Docs werkt volledig in de webbrowser, maar voor je telefoon zijn er aparte apps al naargelang het type document waarmee u wilt werken.
 

3. Locatie: Glympse (Express)

Onderweg naar die ene belangrijke afspraak, maar het verkeer speelt je parten? Hou dan je afspraak op de hoogte door Glympse te starten. Glympse deelt in real-time je exacte locatie gedurende een vooraf bepaalde tijd. Je kunt je locatie delen met behulp van berichten via  onder andere WhatsApp, of zelfs sms. Met de (betalende) Business-variant van Glympse zet je de locatiemogelijkheden op grote schaal in om je klanten op de hoogte te houden van bijvoorbeeld leveringen.
 

4. Sociaal: LinkedIn

Waar ken je die persoon ook alweer van? Snel even opzoeken op het zakelijke netwerk op LinkedIn, en je bent weer helemaal mee. Zowat iedereen heeft zijn (zakelijk) profiel op LinkedIn staan, en via de app kun je ook daar op je telefoon je voordeel mee doen. Zoek op bedrijfsnaam, maak nieuwe connecties of post een update binnen je netwerk om snel feedback te krijgen. De moderne versie van een rolodex!
 

 
//www.smartbiz.be/achtergrond/170515/12-onmisbare-apps-om-mobiel-te-werken-deel-3/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business