Business

HP dumpt Oracle Siebel

IT-reus Hewlett-Packard gaat heel waarschijnlijk een softwarecontract voor veertigduizend gebruikers afsluiten met Salesforce.com, ten nadele van Oracle.

Het gaat om CRM-software, een tool om klantenrelaties mee te beheren. Historisch is HP klant bij databankenfabrikant Oracle; het gebruikt het pakket Siebel. Maar de verhouding tussen de twee bedrijven is verzuurd sinds Oracle Mark Hurd heeft ingelijfd. Hurd is de voormalige topman van HP.

Oracle probeerde de afgelopen weken nog de huidige HP-topman Léo Apotheker in de rechtbank te krijgen. Die zaak had niets met HP te maken, maar toch voelde het IT-bedrijf zich aangevallen. Oracle wilde gewoon onrust stoken.

Stekker uit Siebel
“HP is Oracle Siebel nu volledig aan het uitzetten", vertelt Trip Chowdry, een analist bij Global Equities Research, aan de financiële publicatie International Business Times.

"Dat heeft Oracle ziedend gemaakt, volgens bepaalde bronnen. Contactpersonen vertellen ons dat HP door de verhuizing naar Salesforce veertig tot vijftig procent kan besparen tegenover Oracle Siebel.”

Salesforce.com wil de deal graag rond hebben vóór Dreamforce, het jaarlijkse evenement van het bedrijf. Als dat gebeurt, zal daar iemand van HP op het podium staan, zo voorspelt Chowdry.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business