Zuckerberg meer waard dan Jobs

Facebookoprichter Mark Zuckerberg is 18 miljard dollar waard. Dat is meer dan waar Steve Jobs van Apple, Steve Ballmer van Microsoft en de oprichters van Google op worden geschat.

De marktwaarde van Zuckerberg heeft te maken met de waarde van het Facebookaandeel. De sociaalnetwerksite wordt volgens het blad Forbes momenteel op 70 miljard dollar geschat en Zuckerberg pikt daar een stevige graan van mee. Enkele maanden geleden werd hij nog op 13,5 miljard dollar geschat.

Met dat bedrag piekt de 27-jarige oprichter boven enkele andere giganten uit de technologiesector. Alleen Larry Ellisson (Oracle) en Bill Gates steken boven hem uit, maar zij zijn beiden bijna twee keer zo oud als Zuckerberg.

Kan snel veranderen
Forbes zegt er wel bij dat het bedrag is gebaseerd op de huidige investeringen. Naarmate Facebook aan populariteit wint of verliest kan de waarde van Zuckerberg snel evolueren.

Facebook is er de afgelopen jaren in geslaagd om grote concurrenten zoals MySpace te kloppen. Maar tegelijk komen er nieuwe kapers op de kust. Zoals +1, de sociaalnetwerksite die Google deze week internationaal begint te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business