Business

Palo Alto Networks voegt nieuwe AI-functies toe aan haar SOC-platform, Cortex XSIAM

Palo Alto
© Unsplash/Taylor Vick
Bedrijven kunnen nu eigen AI-modellen inbrengen in het SOC-platform.

44 dagen. Dat was vroeger de gemiddelde tijd die een cybercrimineel nodig had om data uit een getroffen bedrijf te exfiltreren. Vandaag is dat nog maar een paar uur. Bedrijven, daarentegen, hebben nog steeds gemiddeld tot 5,5 dagen nodig om een incident onder controle te houden.

Dankzij Cortex XSIAM in het Security Operations Center kunnen organisaties problemen nu oplossen in een paar minuten in plaats van dagen. De oplossing kent dan ook een groot succes. Daarom lanceert Palo Alto Networks vandaag een nieuwe, verbeterde versie die bedrijven toelaat eigen ML-modellen toe te voegen aan de tool.

BYOML

Palo Alto Networks verzamelt bergen data, tot wel 5 petabytes per dag. Op basis van die gegevens draait XSIAM robuuste AI-modellen om bedrijven te beschermen tegen aanvallen. Vandaag willen veel SOCs hun operaties echter ook draaien op eigen ML-modellen. De nieuwe BYOML (Bring Your Own Machine Learning) functie maakt die petabytes aan gegevens nu ook beschikbaar voor securityteams die de eigen ML-modellen willen integreren in het SOC-platform.

Eén platform

XSIAM 2.0 lanceert daarnaast ook nieuwe features voor een betere visibiliteit en prioriteitsstelling. In het nieuwe XSIAM Command Center kunnen securityteams gebruikmaken van uitgebreide databronnen en alerts. Problemen kunnen zo geïdentificeerd en aangepakt worden in één enkel platform. Ten laatste, biedt het MITRE ATT&CK Coverage Dashboard de mogelijkheid om snel de weerbaarheid van het bedrijf te meten tegenover bepaalde aanvalstechnieken.

Gonen Fink, senior vice president, Cortex product bij Palo Alto Networks, zegt: “SOCs staan wereldwijd voor heel wat uitdagingen. De snelheid waarmee criminelen aanvallen, gekoppeld aan het nieuwe SEC Mandate dat publieke bedrijven dwingt om cyberincidenten te melden binnen de 4 dagen, zetten de traditionele cybersecutity onder druk. XSIAM 2.0 gebruikt AI en automatisering, en slaagt er zo in aanvallen snel af te stoppen.”

Over Palo Alto networks

Palo Alto Networks is ‘s werelds leider op het gebied van cyberbeveiliging. Wij innoveren om cyberbedreigingen te overtreffen, zodat organisaties technologie met vertrouwen kunnen omarmen. Wij leveren next-gen cybersecurity aan duizenden klanten wereldwijd, in alle sectoren. Onze best-in-class cyberbeveiligingsplatforms en -diensten worden ondersteund door toonaangevende informatie over bedreigingen en versterkt door ultramoderne automatisering. Of het nu gaat om het inzetten van onze producten om de Zero Trust Enterprise mogelijk te maken, het reageren op een beveiligingsincident of het aangaan van partnerschappen om betere beveiligingsresultaten te leveren via een partnerecosysteem van wereldklasse, wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat elke dag veiliger is dan de vorige. Dat is wat ons tot de cyberbeveiligingspartner bij uitstek maakt.

Bij Palo Alto Networks zijn we toegewijd aan het samenbrengen van de allerbeste mensen in dienst van onze missie, dus we zijn er ook trots op de cybersecurity werkplek bij uitstek te zijn, erkend in Newsweek’s Most Loved Workplaces (2021), Comparably Best Companies for Diversity (2021) en HRC Best Places for LGBTQ Equality (2022). Ga voor meer informatie naar www.paloaltonetworks.com.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business