Business

Red Hat OpenShift AI brengt AI-keuzevrijheid en personalisering naar de cloud

© Red Hat
Red Hat, leider op het vlak van open source-oplossingen, lanceert nieuwe updates in Red Hat OpenShift AI, een open platform voor AI en ML gebouwd op Red Hat OpenShift

De oplossing laat bedrijven toe AI-applicaties op schaal te ontwikkelen en uit te rollen in de hybride cloud. De aankondiging onderstreept Red Hats AI-visie, waarin klanten vrije keuze krijgen, van hardware, over diensten, tot tools, zoals Jupyter en PyTorch. De laatste updates aan het open source, flexibel OpenShift platform laten bedrijven toe sneller te innoveren, productiever te zijn, en generatieve en predictieve AI-modellen te verwerken in de dagelijkse activiteiten. 

Betrouwbaar AI-platform

Bedrijven worden vaak geconfronteerd met uitdagingen bij het implementeren van AI-modellen in de praktijk. Deze uitdagingen omvatten onder meer hoge kosten voor hardware, zorgen over data privacy en een gebrek aan vertrouwen bij het delen van gegevens met SaaS-modellen. De snel evoluerende aard van AI brengt veel organisaties in moeilijkheden bij het opzetten van een betrouwbaar AI-platform dat zowel on-premise als in de cloud kan opereren. Volgens IDC zullen veel bedrijven hun bestaande applicatie- en data-omgevingen moeten moderniseren om succesvol gebruik te maken van AI. Voor Red Hat is het essentieel dat AI-platformen flexibel genoeg zijn om mee te groeien met de behoeften van bedrijven.

Red Hats AI-strategie biedt flexibiliteit in de hybride cloud, stelt bedrijven in staat om hun modellen te versterken met klantgegevens en biedt keuzevrijheid op het gebied van hardware- en softwareaccelerators. Red Hat OpenShift AI bouwt voort op de nieuwste innovaties in AI/ML en ondersteunt een uitgebreid ecosysteem van AI-partners.

De functionaliteiten van de laatste versie van Red Hat OpenShift AI (versie 2.9) zijn onder andere:

  • Modellen bedienen in de edge, AI-modellen uitrollen op verafgelegen locaties
  • Verbeterde bediening van modellen met de mogelijkheid om meerdere servermodellen te gebruiken voor predictieve en GenAI
  • Gedistribueerde workloads met Ray, een raamwerk om AI-workloads te versnellen
  • Betere ontwikkeling van modellen via werkruimtes en workbench images
  • Monitoring van modellen met visualisaties, beter zicht op hoe AI-modellen draaien
  • Nieuwe accelerator profielen om verschillende types hardware accelerators in te stellen voor specifieke workloads

De cloud is hybride. AI ook

Al 30 jaar is open source de drijvende kracht van innovatie. Ook Red Hat speelde zijn rol, met RHEL in de jaren 2000 en later Red Hat OpenShift voor containers en Kubernetes. Vandaag gaat Red Hat door met AI/ML in de hybride cloud. AI-projecten kunnen gedraaid worden waar de data zich ook werkelijk bevindt. Red Hat kijkt naar datasoevereiniteit, compliance en operationele integriteit. De consistentie van Red Hats platformen over alle omgevingen heen, is cruciaal voor AI-innovatie.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business