Nieuws

Logitech Speaker Lapdesk N700

Je bed is niet de handigste plaats om met een laptop aan de slag te gaan. Zet je hem op je schoot, dan kunnen je benen de luchtstroom blokkeren en zo de koeling van het toestel belemmeren. Bovendien voelt die warmte niet erg aangenaam aan.

Voor wie toch rustig een filmpje wil bekijken vanuit zijn bed of sofa, biedt de Speaker Lapdesk N700 van Logitech een goede oplossing. Zoals de naam al aangeeft, plaats je dit kussen op je schoot, waarna de laptop erbovenop geplaatst wordt. Aan de zijkant zijn twee luidsprekers ingebouwd, die via USB worden aangestuurd.

Om de notebook nog extra te koelen, blaast een ventilator die in het midden verstopt zit frisse lucht naar boven.

Comfort
Dankzij de zachte onderkant ligt de Lapdesk comfortabel op je schoot. Bovendien vormt hij een stabiel oppervlak voor de laptop. Twee klepjes onderaan verhinderen dat de computer van de Lapdesk af kan schuiven.

Nadat je de USB-kabel hebt aangesloten op je laptop, start de installatie. Daar komt geen driver-cd bij aan te pas. Natuurlijk verlies je wel een USB-poort op je laptop, maar wij vermoeden dat je die niet nodig zult hebben op de momenten dat je de Lapdesk gebruikt.

Is de computer niet aangesloten op het stroomnet, dan mag je een licht verminderde autonomie verwachten. Zowel de speaker als de ventilator wordt immers via de USB-kabel gevoed door de batterij van de laptop.

Het geluid dat de twee kleine speakertjes voortbrengen, is opvallend beter dan de interne speakers in onze testlaptop, al kunnen ze niet op tegen een degelijke set desktopspeakers.

Ventilator uitschakelen
Vooral lage tonen zijn bij de Lapdesk veel overtuigender dan bij de luidsprekers op onze notebook. Het volume regel je met twee drukknoppen aan de rechterkant. Daar vind je ook een mute-knop en een schakelaar om de ventilator in of uit te schakelen. Logitech beweert dat je de ventilator niet hoort, maar dat valt tegen tijdens onze test.

Zeker als we geen geluid afspelen op onze laptop, werkt het volume bijna storend. Meestal laten we de ventilator dan ook gewoon uit. Dat is op zich ook niet zo’n probleem, want dankzij een paar rubberen voetjes, die je wel zelf moet monteren, blijft er een ruime opening tussen de laptop en de Lapdesk.

De Speaker Lapdesk N700 verhoogt kortom het gebruiksgemak voor mensen die hun laptop niet alleen aan hun bureau willen gebruiken. Verwacht echter niet de geluidservaring die een degelijke set laptopspeakers biedt, en hou rekening met een verminderde batterijduur wanneer je je toestel niet op het elektriciteitsnet gebruikt.

Logitech Speaker Lapdesk N700
Prijs: 69,99 euro (maart 2010)

PRO: comfortabel afgewerkt; geluid beter dan laptopspeakers.
CONTRA: storende ventilator; belast batterij extra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business