Nieuws

CinemaDrape 1.2

Bekijk je geregeld foto’s of filmpjes op je computerscherm, dan is het best vervelend wanneer je op de achtergrond nog allerlei vensters te zien krijgt. Met CinemaDrape gum je die storende achtergrond makkelijk uit.

Na de installatie verschijnt het tooltje als een extra pictogram in het systeemvak van de Windowstaakbalk. Van hieruit kun je het ook activeren. Er verschijnt dan een geheel transparante rechthoek op je scherm, terwijl alles buiten die rechthoek compleet zwart wordt.

Door nu die rechthoek (aan de randen) te verslepen en te herschalen kun je ervoor zorgen dat alleen nog een welbepaald gebied van je beeldscherm te zien is. Bijvoorbeeld het venster waarin net een filmpje draait.

[download_file]

Transparantie en kleur
Op elk moment kun je deze functie pauzeren, via F2. Daarnaast is het mogelijk verschillende venstergroottes en locaties (focus areas) aan een sneltoets te koppelen. Ook de transparantiegraad en de achtergrondkleur van het beeldoppervlak buiten het focusgebied laten zich geheel door de gebruiker instellen.

In principe is het ook mogelijk de sneltoetsen voor de autofocusfunctie en voor het reactiveren van CinemaDrape aan te passen, maar tijdens onze tests blijkt de tool hierop te crashen.

Niettemin blijft het een handige manier om snel af te rekenen met allerlei achtergrondruis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business