Nieuws

Zuckerberg voorbij Jobs op miljonairslijst

Zakenblad Forbes heeft een nieuwe lijst gemaakt met de 400 rijkste mensen in de Verenigde Staten. Het is misschien geen verrassing dat Bill Gates nog steeds de rijkste is. Opvallender is dat Facebookbaas Mark Zuckerberg Apple-topman Steve Jobs het nakijken geeft.

Gates, medeoprichter en voormalig CEO van Microsoft, voert het klassement aan met een geschat vermogen van 54 miljard dollar. Investeerder Warren Buffett komt op een tweede plaats met 45 miljard. Larry Ellison van Oracle (27 miljard) maakt de top drie volledig.

Op een gedeelde elfde plaats vinden we Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, elk goed voor 15 miljard dollar. In de buurt staan Michael Dell, met 14 miljard op plaats 15, Microsoftbaas Steve Ballmer (13,1 miljard dollar, plaats 16) en Jeff Bezos van Amazon, die met zo’n 12,6 miljard dollar goed is voor plaats 18 op de lijst van Forbes.

De opvallendste verschuiving speelt zich veel lager op de lijst af. Mark Zuckerberg van Facebook (die vorig jaar zelfs niet in aanmerking kwam voor de lijst) staat hoger dan Steve Jobs, die Apple oprichtte acht jaar voordat Zuckerberg werd geboren.

[related_article id=”158256″]

De Facebooktopman staat op de vijfendertigste plaats en is goed voor 6,9 miljard dollar. Steve Jobs staat met 6,1 miljard zeven plaatsen lager.

In de top 100 vinden we verder ook nog Eric Schmidt van Google op 48 (5,4 miljard dollar) en Intelmedeoprichter Gordon Moore, met 3,5 miljard dollar op plaats 88.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business