Nieuws

Mozilla werft leger Firefoxkenners

Mozilla stelt een nieuw initiatief voor dat Firefox-experts en technisch hulpbehoevenden dichter bij elkaar moet brengen.

Army of Awesome, zo heet het programma dat gisteren het levenslicht zag. Het moet een soort alternatieve helpdesk worden waar iedereen aan mee kan werken. En die medewerking verleen je dankzij Twitter.

Vrijwilligers kunnen door verschillende tweets bladeren op de webpagina van het leger. Wanneer je een tweet ziet waarop je wil antwoorden, klik je erop. Firefox opent dan een Twittervenster waarin je kunt kiezen uit een aantal generische antwoorden. Als je dat wil, typ je natuurlijk gewoon een persoonlijke boodschap, die daarna naar de vraagsteller gestuurd wordt.

Stoom aflaten
Verscheidene tweets zijn van surfers die wat stoom willen aflaten of commentaren geven die niet echt een antwoord nodig hebben. Andere berichten duiden dan weer echte problemen aan of zijn van surfers die even het noorden kwijt zijn. Zij kunnen zo gemakkelijker geholpen worden door ervaren Firefoxgebruikers.

Army of Awesome maakt deel uit van Mozilla’s SUMO, de hippe afkorting voor support.mozilla.com. Naast deze nieuwe webpagina kunnen gebruikers nog steeds terecht in de kennisdatabank en op het forum. De verschillende hulpopties zijn beschikbaar voor de pc-versie van Mozilla, de mobiele editie en voor e-mailclient Thunderbird.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business