Nieuws

Review: MySims SkyHeroes

MySims SkyHeroes is een frustrerende titel, tot je het met iemand anders speelt. De vervelende computergestuurde medespeler is er dan niet meer en je kunt allebei genieten van de goede bediening van het spel. Het mist wel enkele leuke spelmodi, maar je zal toch even plezier hebben met twee. Een spel met veel potentieel, maar dat er niet helemaal uitkomt.

Te veel frustraties

Het verhaal heeft niet veel om het lijf: jij bent een van de leden van de SkyHeroes en je moet het slechte MorcuCorp bestrijden. Dat is het enige ‘verhaal’ dat terug te vinden is in het spel. In de verhaalmodus komen twee speltypes aan bod: dogfights en racen. Dogfights zijn duidelijk verantwoordelijk voor het overgrote aandeel, maar tussendoor worden de vele luchtgevechten afgewisseld met enkele luchtraces. Vlieggames zijn niet talrijk te vinden, dus we vinden het altijd wel aangenaam als een ontwikkelaar zich aan het genre waagt. Met MySims ligt de nadruk op arcadegameplay, om het instapklaar te maken voor iedereen die direct aan de slag wil. De eerste minuten in het spel geven je ook direct een goede indruk. Je bent al snel gewoon aan de bediening en je eerste vijanden neerhalen gaat vlot. Het is van zodra je de bediening helemaal onder de knie hebt en het vliegtuig goed aanvoelt, dat je begint te merken dat er iets mis is met het spel.
Je komt er al snel achter dat de computer ontzettend snel en lenig de tegenstanders aanstuurt. Sommige schoten die niemand nog zou kunnen ontwijken, lukken probleemloos met een beweging die je zelf maar amper uit je controller kunt schudden. Zelfs voor iemand die van een uitdaging houdt, voelt het aan alsof de computer vals speelt. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn je assistenten eveneens concurrenten. Je krijgt een score per level aan de hand van het aantal neergehaalde vliegtuigen, maar je collega’s hebben de neiging om je kills af te pakken. Je zal soms minuten achter iemand specifiek aanzitten om die dan helemaal te verzwakken. Helemaal op het einde komt er ineens een ploegmaat en die schiet een keer raak en weg je tegenstander, geen punten verdiend. Heel frustrerend omdat je er echt niets aan kunt doen. Naast de vele dogfights krijg je tussendoor de kans om ook eens te racen. Op zich werkt dit goed, maar je wordt letterlijk vastgehouden. Als je superslecht vliegt, blijf je altijd in de buurt van de rest. Vlieg je meesterlijk, dan zal de rest je kort achtervolgen. Dit werkt heel ontmoedigend want er moet maar een iemand zijn power-up tot het laatste houden en jou neerhalen, en al je moeite is voor niets geweest. Einde race, opnieuw beginnen om opnieuw eerste te eindigen. Goede punten gaan er naar de bediening, die heel goed is uitgevoerd en je altijd de controle blijft geven onder de verschillende omstandigheden.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business