Nieuws

Facebook leidt tot eetstoornissen

Hoe meer tijd tienermeisjes op Facebook doorbrengen, hoe groter de kans wordt dat ze een eetstoornis ontwikkelen.

Intensief gebruik van sociaalnetwersite Facebook leidt bij adolescente meisjes tot een negatief zelfbeeld, ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Haifa in Israël. Daarbij ontwikkelen de jongedames ook eetstoornissen zoals anorexia, boulimie en overdreven diëten.

Facebook is trouwens niet de enige schuldige volgens de onderzoekers. Blootstelling aan mode en muziek zijn ook schadelijk, maar leiden to minder verschillende eetstoornissen. Mode op het internet verhoogt de kans op anorexia. Roddelsites kunnen ook al tot eetstoornissen leiden.

Begeleiding
Met de studie wilden de onderzoekers ook uitvinden wat ouders het best kunnen doen om eetproblemen bij de puberende kroost te vermijden. Heel verrassend zijn die bevindingen niet: je moet betrokken zijn bij het mediagebruik van je kinderen en met hen spreken over de inhoud die ze raadplegen.

Voor de studie hebben de onderzoekers 248 meisjes tussen de 12 en 19 jaar ondervraagd over hun internet- en tv-gewoonten. Ze moesten ook een vragenlijst beantwoorden die polste naar hun visie op afvallen, eten en tevredenheid over hun lichaam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business