Nieuws

De eerste screenshots van Firefox 5

Mozilla heeft nog geen officiële informatie over Firefox 5 vrijgegeven, maar er zijn al wel gedeeltelijke screenshots openbaar.

De bekendgemaakte screenshots zijn afkomstig van de site Are We Pretty Yet? Het zijn geen afgewerkte ontwerpen, maar ze schetsen wel een beeld van de richting die Mozilla met Firefox uit wil.

Site Specific Browsers
Deze functie doet denken aan de Pinned Sites van Internet Explorer 9. Daarmee kan je websites als pictogram in je werkbalk zetten. De knop krijgt ook functies die specifiek zijn voor die site.

Mozilla probeert uit om deze knoppen voor sites in te bouwen in de browser, met bijkomende functie. Zo kun je bijboorbeeld met een dropdownmenu van de knop rechtstreeks naar bijvoorbeeld je evenementuitnodigingen op Facebook.

Site Specific Browser in Firefox 5

Mozilla wil Firefox Sync meer onder de aandacht brengen in de vijfde versie van zijn browser. Die functie is al enkele jaren oud als invoegtoepassing, maar komt nu standaard in de browser te zitten.

Sync stelt je in staat om je bladwijzers, wachtwoorden, geschiedenis en voorkeuren op verschillende pc’s en mobiele toestellen uniform te houden.

Sync in Firefox 5

Update voor de updater
De invoegtoepassingen of add-ons worden automatisch in de gaten gehouden door Firefox. De update waarschuwt als er een nieuwe versie is van een van de toepassingen. Deze updater zal vereenvoudigd worden.

Add-on updater in Firefox 5

Er staan ook veranderingen aan de zoekbalk op stapel. Voortaan krijgt die de kleur die de zoekmachine het liefst zou hebben.

Het echt belangrijke nieuws is dat de zoekbalk er ook in Firefox 5 nog zal zijn, in tegenstelling tot bij Chrome van Google. In die browser dient de titelbalk ook als zoekvenster.

Zoekbalk in Firefox 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business