Nieuws

Review: The First Templar

Met wat goede wil zien we dat de spelontwikkelaar iets moois in handen heeft, maar de uitwerking kan zoveel beter. Afwachten of er eventueel een verbeterde opvolger komt van The First Templar. De titel laat in ieder geval veel opties open.

Low-budget, maar toch redelijk

Haemimont Games is een relatief bekende spelontwikkelaar op het vlak van strategie- en simulatiegames (denk bijvoorbeeld aan Tropico 3), maar het is zijn eerste poging om een actiespel te ontwikkelen. The First Templar speelt zich af in de middeleeuwen. Je krijgt een queeste omtrent de Tempeliers en alle geruchten die bekend zijn van vroeger. Ondanks de nodige clichés uit films en boeken weet deze game het avontuur bijzonder boeiend te houden en goed te verpakken. Je zal meermaals moeten lachen om de dialogen, ook al kan dit te maken hebben met de stemacteurs. The First Templar is een typisch low-budget spel, en dat heb je snel in de smiezen. Nochtans worden de gevechten en animaties opvallend vloeiend in beeld gebracht. Het heeft zelfs wat weg van Batman: Arkham Asylum – toch wel een compliment. Je krijgt de complete vrijheid om bepaalde gebieden te bezoeken, steeds met bijhorende gevechten. Blokkeren, aanvallen, counteren, je kent het allemaal snel. Gaandeweg leer je meer aanvallen, maar in feite voegen ze weinig spanning toe aan de gameplay.
Grafisch ziet het er ondermaats uit. Zelfs met de allerbeste wil van de wereld merk je dat er iets schort aan deze game. Het staat ook je onderdompeling in de middeleeuwen in de weg. Als je dan rechtstreeks kunt vergelijken met Assassin’s Creed, doen je ogen pijn. De puzzels doorheen het spel zijn ietwat klassiek: zoek een sleutel, open een deur, trek aan een hendel, enzovoort. Weinig baanbrekend, met tussendoor de nodige verveling. Verrassend genoeg kun je The First Templar in coöperatieve modus spelen. Online een partner zoeken – als je iemand kunt vinden – en je kunt aan de slag. Dat neemt niet weg dat deze game in alle opzichten een beetje magertjes uitvalt.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business