Apple zou plannen hebben om de onlinebestandendienst Dropbox over te nemen. Maar de populaire cloudtoepassing weigert. Volgens technologiesite Chiphazard heeft Apple een bod van 800 miljoen dollar uitgebracht op Dropbox. De reden voor de weigering zou zijn dat Dropbox nog sterke groeimogelijkheden ziet. Wel is het onduidelijk van welke bronnen Chiphazard de overnameplannen heeft. De […]


Apple zou plannen hebben om de onlinebestandendienst Dropbox over te nemen. Maar de populaire cloudtoepassing weigert.

Volgens technologiesite Chiphazard heeft Apple een bod van 800 miljoen dollar uitgebracht op Dropbox. De reden voor de weigering zou zijn dat Dropbox nog sterke groeimogelijkheden ziet. Wel is het onduidelijk van welke bronnen Chiphazard de overnameplannen heeft. De site heeft het over “een nog te bevestigen gerucht”.

Dropbox is een handige synchronisatiedienst in de cloud. Als gratis gebruiker krijg je twee gigabyte opslag. De software maakt een map aan waarin je bestanden zet die automatisch worden gesynchroniseerd. Installeer je de software (met je log-in) op andere computers of op je smartphone of tablet, dan worden ze daar ook automatisch gesynchroniseerd. Daarnaast is het programma zeer handig om bestanden met de rest van de wereld te delen.


[related_article id=”158256″]

Een overname door Apple lijkt logisch. Het bedrijf lanceerde dit jaar zijn iCloud en met de functie AirDrop in OS X Lion kun je al makkelijk bestanden tussen Macs delen. Dropbox doet ongeveer hetzelfde, maar dan tussen verschillende apparaten.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.