Nieuws

Maak je laptop sneller

Intro

Heb je net een laptop gekocht en vind je dat er standaard te veel rommel geïnstalleerd is? Loopt je laptop trager na verloop van tijd? SlimComputer helpt je uit de nood.

Stap 1: Analyseren

Wanneer je een nieuwe computer of laptop koopt, is de kans groot dat die standaard volstaat met tientallen programma’s, die voor jou niet allemaal even nuttig zijn. Je kunt ze manueel verwijderen, maar om zeker te zijn dat er niet per ongeluk iets belangrijks mee verdwijnt, gebruik je beter SlimComputer.

Dit gratis programma bied je de mogelijkheid om de vervelendste vervuilers aan te pakken: taakbalken, software, opstartprogramma’s en snelkoppelingen. Druk op de ‘Scan’-knop en na een tijdje geeft SlimComputer je een overzicht per categorie van mogelijk overbodige software.

STAP 1: Analyseren

 

Stap 2: Resultaten beoordelen

Overloop alle vier categorieën en ga na of SlimComputer niet toevallig een programma viseert dat je wel gebruikt. De tool kent een kleurcode – van rood naar groen – toe aan elk programma op basis van de feedback van andere SlimComputer-gebruikers. Toepassingen of snelkoppelingen die je toch wilt houden, kun je simpelweg uitvinken voor je op de grote rode verwijderknop drukt.

STAP 2: Resultaten beoordelen

 

Stap 3: Optimaliseren

Kies in de linkerkolom de knop ‘Optimizer’ en overloop alle programma’s die standaard met de computer mee opstarten. Hoe langer de lijst, hoe langer het opstartproces duurt en hoe langer het duurt voor je kunt beginnen werken. Bovenaan heb je opnieuw een kleurcodebalk.

Je kunt natuurlijk ook zelf bladeren doorheen de programma’s en de overbodige software aanvinken. Weet je niet zeker wat een bepaald programma precies doet? Druk dan op de ‘Info’-knop. Druk daarna op ‘Verwijderen’ en alle geselecteerde programma’s verdwijnen uit de opstartlijst.

STAP 3: Optimaliseren

 

Stap 4: Broncontrole

Het tweede tabblad bij ‘Optimazation’ toont alle diensten die Windows steeds actief houdt. Kies hier voor de ‘Supercharged’-optie om je computer vlotter te laten werken. Bij normaal gebruik is het immers niet nodig dat alle Windows-opties steeds klaar staan.

We merken dat de SuperCharged-optie vooral de algemene werking van de laptop of desktop subtiel versnelt. Wil je toch dat toepassingen zoals Windows Search steeds beschikbaar zijn? Dan kun je de originele instellingen eenvoudig herstellen met een druk op de knop.

STAP 4: Broncontrole

 

Stap 5: Totale controle

Je kunt behoorlijk wat aanpassingen doorvoeren via het Configuratiescherm in Windows, maar sommige opties zitten verscholen of vragen een stevige omweg. SlimComputer bundelt alle belangrijkste functies in een overzichtelijk venster.

Zo kun je snel en eenvoudig je harde schijf beheren, de systeemgegevens raadplegen of de prestaties bekijken. Het is niet zo dat SlimComputer al deze opties beheert vanuit de software. Zodra je een optie aanklikt, word je doorgestuurd naar Windows zelf. Je kunt al deze functies dus ook perfect zonder SlimComputer raadplegen, maar hiermee gaat het alvast veel sneller en overzichtelijker.

STAP 5: Totale controle

 

Stap 6: Ongedaan maken

Ben je wat te agressief te werk gegaan met het verwijderen van software, snelkoppelingen of opstarttoepassingen? Gelukkig kun je via ‘Restore’ eenvoudig nagaan wat je allemaal hebt veranderd.

Alles staat gesorteerd in vier tabbladen: software, taakbalken, opstartprogramma’s en snelkoppelingen. Je krijgt een lijst met alle programma’s die je per categorie hebt verwijderd via SlimComputer. Vink alle toepassingen aan die je wilt heractiveren en druk op ‘Restore selected’.

STAP 6: Ongedaan maken

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business